Promo Putovanja

Romantične destinacije za koje postoje letovi iz Niša

Niški aerodrom koji nosi ime po rimskom imperatoru rođenom u ovom gradu, Konstantin Velik, glavni je saobraćajni čvor jugoistoka naše zemlje. Posle aerodroma Nikola Tesla, drugi je aerodrom u Srbiji po broju putnika. Danas iz Niša možete leteti u mnoge evropske gradove i to po vrlo povoljnim cenama. Nacionalna avio-kompanija Air Serbia, kao i dve niskobudžetne avio-kompanije Ryan Air i Wizz Air, u ponudi imaju romantične destinacije za parove, poput Stokholma, Malte, Beča, Istanbula i drugih. Ukoliko želite da putujete na medeni mesec ili na romantični vikend, pretražite koja je idealna destinacija za vas za koju postoje letovi iz Niša. Mi ćemo se potruditi da vam olakšamo izbor.

Na koje romantične destinacije leti Air Serbia iz Niša?

Ako planirate da iznenadite partnera ili partnerku, kupite kartu za romantične destinacije za koje Air Serbia ima direktne letove iz Niša ili eventualno letove sa presedanjem u Beogradu (do Atine, Pariza, Amsterdama, itd).

Do Ljubljane direktnim letom možete stići za samo dva sata. Najniža cena karte u jednom pravcu košta od 2500 dinara po osobi (bez čekiranog prtljaga). Nakon što obiđete Prešernov trg, tri mosta preko Ljubljanice – Tromostovje, Tivoli park i Ljubljanski dvorac, napravite u smeštaju romantičnu atmosferu. Doplatite prtljag u avionu kako biste mogli da ponesete sve što vam treba da voljenu osobu oborite s nogu. U koferu može da se nađe čak i mesec lampa. Kada je upalite nakon romantičnih šetnji kroz slovenačku prestonicu, zamislićete da ste pod otvorenim nebom ispunjenim zvezdama. Kupite flašu vina ili šampanjca i doživite čarobne trenutke na putovanju.

Keln je jedan od najlepših nemačkih gradova koji preseca reka Rajna. Ukoliko želite da vidite Kelnsku katedralu, četvrtu po visini baziliku na svetu koja se nalazi pod zaštitom Uneska, rezervišite let iz Niša. Keln je grad izuzetno zanimljiv za parove, jer pored gotičke katedrale i raskošnog mosta Hoencolern, uživaćete u lepoti promenade, botaničke bašte, gradske većnice. Možete zajedno otići u šoping u jednu od najprometnijih evropskih ulica (kroz koju u toku jednog sata prođe oko 13.000 ljudi) – Schildergasse. 

Letovi iz Niša do Istanbula su skoro uvek puni. Istanbul je jedan od najposećenijih evropskih gradova, koji godišnje obiđe oko 15 miliona ljudi. Krstarenje Bosforom, šetnje kroz krivudave ulice koje se od Aja Sofije spuštaju ka Zlatnom rogu, romantični ručkovi na krovovima hotela dok iznad vas lete galebovi, učiniće vaše putovanje nezaboravnim. Zato, ako tražite romantične destinacije na koje biste mogli da otputujete, Istanbul je uvek dobra ideja. 

Letovi iz Niša niskobudžetnim avio-kompanijama za romantične gradove u Evropi

Letovi iz Niša low-cost avio-kompanijama su i više nego povoljni. Već po ceni od 10 evra u jednom pravcu (po osobi) možete rezervisati let za neke poprilično romantične destinacije. 

Ryan Air letovi iz Niša

Ukoliko vam se Stokholm ili Malta čine dovoljno romantičnim za putovanje udvoje, možete na sajtu irske niskobudžetne avio-kompanije potražiti letove za termine koji vam odgovaraju. Stokholm je zanimljivo obići tokom letnjih meseci i uživati u danu koji traju skoro do ponoći. Zahvaljujući specifičnom geografskom položaju na ostrvcima, staroj četvrti neodoljivih fasada Gamla Stan i prelepoj prirodi Đurgardena, prestonica Švedske se svrstava u najlepše romantične destinacije u Evropi. 

Za one koji više vole toplije krajeve, Ryan Air leti i do Malte. Ostrvo vitezova u Sredozemnom moru potpuno će vas razoružati svojom lepotom. Preporučuje se da rentirate automobil i uživate u čaroliji ostrva. Obiđite glavni grad, Valetu, Popajevo selo, Plavu lagunu, Mdinu poznatu kao Tihi grad (nisu dozvoljeni automobili). 

Tokom leta 2021. godine Ryan Air je uveo novu liniju iz Niša do Beča. Iako važi za jedan od najposećenijih gradova od strane srpskih turista, Beč uvek izvuče “keca iz rukava” kao odlična romantična destinacija. Sama pomisao na kafu ispred Katedrale svetog Stefana, vrtove Šenbruna i pogled na Prater, probudiće u vama želju da u paru obiđete glavni grad Austrije. 

Wizz Air letovi iz Niša

Kada odlučite da iznenadite voljenu osobu avio-kartom do nekog romantičnog grada, pripremite i ljubavne poruke u istoj kovertici. Kada rezervišete let na sajtu Wizz Air, dobićete potvrdu da ste kupili kartu. Odštampajte je i pripremite poklon. Mađarski niskobudžetni avio-prevoznik ima letove iz Niša do Malmea, Memingena (u blizini Minhena), Bazela. 

Malme je švedski grad poznat po čuvenom mostu Eresund. On spaja ovaj grad sa Danskom, a u Kopenhagen ćete vozom jako brzo stići. Grad Vikinga i tornjeva sa statuom Male sirene, Kristijanijom, Tivoli parkom i Novom lukom izuzetno je zanimljiv kako za parove, tako i za solo-putnike. 

Ukoliko iz Niša letite do Memingena, možete obići dvorce Bavarske. Najlepši od njih je svakako Nojšvanštajn, u blizini Fisena, koji je poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju za bajke iz crtanih filmova. 

Popularni su i letovi iz Niša za Bazel. Bazel sam po sebi ne spada u romantične destinacije, ali njegova blizina francuske pokrajine Alzas ga čini izuzetno interesantnim za parove. Strazbur i Kolmar imaju arhitekturu kao iz bajke, a najlepši period kada ih možete obići je u vreme Božića. Tada sa terasa i krovova vise plišani medvedići, a ulice su pune tezgi sa slatkišima i ručnim radovima. 

Za koju god od navedenih destinacija da se odlučite, nećete pogrešiti. Kada je dobro društvo, nema lošeg putovanja. A svakako, gradovi koji se nalaze u ponudi za letove iz Niša su izuzetno zanimljivi čak i za najzahtevnije turiste.

Dragan Kocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Revivalists
Za 2 minuta

Wish I Knew You

Revivalists
Suede
Za 6 minuta

So Young

Suede
Jonny Lang
Za 9 minuta

Still Rainin'

Jonny Lang
Stray Cats
Za 13 minuta

Stray Cat Strut

Stray Cats
Plejboj
Za 16 minuta

Superstar

Plejboj

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend