Promo

Šansa za nezaposlene – podučavanje engleskog jezika dece u Kini

U Kini je nedavno uveden zakon o obaveznom učenju engleskog jezika, kaže Dragan Veselinov iz turističke agencije „Epic Travel“, i dodaje da je samim tim povećano interesovanje posebno mladih u Srbiji za odlzak u ovu zemlju. Zbog toga je kako kaže Veselinov, ova agencija napravila program „Asia adventure“, koji uz kompletnu logistiku, znatno olakšava potencijalnim predavačima da odu u Kinu, i bave se ovim poslom.

Kinezi su kako tvrdi Dragan Veselinov iz agencije „Epic Travel“, posebno zainteresovani za predavače sa ovih područja a ne sa engleskog, jer su „tamo i mnogo skuplji“. Zbog toga je agencija „Epic Travel“, napravila program „Asia adventure“. U okviru ovog programa je „Tesolov kurs“, u kome oni koji žele polažu engleski jezik i dobijaju licencu za predavača u Kini. Reč je o ubrzanom kursu, pojašnjava naš sagovornik, dodajući, da nije neophodno „perfektno znanje gramatike“ već konverzacije.

On dodaje da kurs traje od 5 do 7 dana gde će biti provereno znanje kandidata, a ukoliko nije na zadovoljavajućem nivou postoji mogućnost da kandidat kroz edukaciju nadogradi znanje koje bi mu omogućilo posao u Kini.

Kada je reč o logistici koju „Epic Travel“ pruža u okviru ovog programa, na početku se kandidati upoznaju sa iskustvima onih koji već predaju deci engleski jezik, koja su kako kaže Veselinov vrlo pozitivna. Govoreći o pogodnostima, koje dobijaju budući predavači kroz program „Asia adventure“, kaže da je uključena logistika, pa su „Tesolov kurs i smeštaj u Kini potpuno besplatni. Predavači plaćaju samo avionske karte i vize ali ukoli se predavač odluči na boravak od godinu dana u ovoj zemlji, koliko traje školska godina, onda će mu i ti troškovi biti vraćeni.

Naime, postoje tri opcije kada je boravak u pitanju, na tri meseca, šest meseci i godinu dana, koje zainteresovani mogu da izaberu. Međutim škole u Kini daju još bolje uslove za one koji se odluče da u toj zemlji podučavaju mlade godinu dana, ističe Veselinov. On dodaje da ukoliko neko nije zadovoljan da može da prekine boravak u Kini, a u suprotnom, ukoliko je zadoljan može i da produži.

Cena „Tesolovog kursa“ je 1.190 dolara za šta se dobija kompletna logistika, osim licence i besplatnog boravka i osiguranje, a kada je reč o zaradi ona se u zavisnosti od tamošnjih škola kreće između 1.100 i 2.200 dolara mesečno. Pritom radno vreme je od 6 do 8 sati dnevno, a radi se pet dana u nedelji sa decom uzrasta do 12 godina, tvrdi Veselinov.

Uslov za pohađanje ovog kursa je završena srednja škola i da kandidat nije osuđivan, ističe Veselinov i poziva sve zainteresovane da u sredu od 18.30 dođu na prezentaciju programa „Asia adventure“ koja će biti održana održana u Regionalnom centru za edukaciju kod Parka „Sveti Sava“ u ulici Pariske Komune.

„Epic travel“ svim slušaocima City radija i čitaocima portala City Online poklanja vaučere za prvih petoro koji se budu javili komentarom na našoj FB stranici. Sa ovim vaučerima ostvaruju se popusti i razne povoljnosti na programe koje nudi ova agencija, uključujućí odlazak u Kinu, Work and travel, kurseve nemačkog i engleskog jezika, turističke aranžmane i avio karte.

CitySmart

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali