Radio Luksemburg

Biti pošten, moralan, etičan, biti normalan

Maro u Dundu Maroju, Tim Olgud u Iza kulisa, Maks u Švabici, Trinkulo u Buri, Sergej Jesenjin u Isidori, glumac niškog Narodnog pozorišta, Aleksandar Krstić, u emisiji Radio Luksemburg deli sa nama emocije, doživljaj sveta oko sebe i svoju misao o muzici i glumi.

Zagledan u kosmos i zvezde koje bi oslikao za svoj veliki zid, zaljubljen u bubanj, džez muziku i pozorište Aleksandar Saša Krstić uz rok i džez muziku vodi nas i do Bele Palanke gde je odrastao.

A prva asocijacija je upravo muzika. Saša i školski drugari osnovali su svoj prvi bend i nastupali u školi, domu kulture i po kafićima izvodeći aktuelne rok hitove. U isto Saša otkriva džez i to je muzika koju i danas najradije sluša.

„Džez me prati od 7. razreda osnovne škole. Početkom 90-ih nisam imao neke velike tehničke mogućnosti. Dolazio sam u Niš i kupovao kasete, a teško je tada bilo nabaviti džez muziku, bar za mene“, kaže Saša.

Kako su Sašini vršnjaci slušali sasvim drugačije žanrove džez je bio samo njegov svet u kom se odlično osećao i koji je upoznavao i zahvaljujući radiju.

Saša Krstić aktivno ulazi u svet muzike još kao osnovac sa svojim bendom koji je harao po žurkama i školskim zabavama skidajući tada aktuelne hitove i domaćih i stranih izvođača. I ko zna da je nastavio u tom smeru možda bi danas bio poznati bubnjar.

„Sve je počelo sa Ribljom Čorbom, Bajagom, i sličnim grupama, faza kroz koju mnogi prođu. U to vreme sam počeo da sviram bubanj i svirao sam u tom našem bendu. Vežbao sam, verovali ili ne na stolicama, mislim da sam ih sve pocepao po kući. Da ne bude sada neka tužna priča, ali tada nisam imao para da kupim bubnjeve pošto su bili skupi. Posle sam nekako dolazio do nekih bubnjeva, uvek tuđih. I mogu da kažem da solidno sviram, kada bih još i vežbao sigurno bih se vratio u formu“, ispričao je za Radio Luksemburg City radija, Aleksandar Krstić.

Sasa Krstić uz bubnjeve obožava i klasičnu gitaru. Uz džez sluša i ozbiljnu muziku ali i rok i novi talas. Sa druge strane otvoren je i za nove žanrove. Važno je da muzika nosi poruku i da mu prija, rekao je za emisiju Radio Luksemburg poznati pozorišni glumac.

Saznali smo u Radio Luksemburgu, a oni srećniji su i sami mogli da se uvere kako Saša Krstić obožava i svira bubnjeve, ali bubnjar nije postao, a mogao je da postane i astronaut jer je još kao klinac bio zagledan u kosmos.

Mnogi slikari kažu da slika nije konačna, pa neki decenijama stvaraju konačnu sliku, a neki poslednji potez povuku u galeriji na izlozbi. Na kraju priče sa Sašom u Radio Luksemburgu zaustavili smo se pred slikom koju nam je rečima oslikao.

„Ja bih nacrtao kosmos, zvezde, planete. To je oduvek za mene bilo najfascinantnije, najdublje, nešto nedokučivo, nedostižno…Univerzum, energija, nekako je sve u tome, i sve je tu…Kada pogledamo noću, kada negde van grada gledamo zvezde, pa i preko dana kada gledamo oblake i nebo, meni je to stvarno prelepo, fascinira me to savršenstvo.Mada, mogao bih da nacrtam nešto sasvim drugo, ali ono što je stvarno negde u meni, što uvek nosim sa sobom to je daleki svemir, pa sad kako ko razume“, rekao je Aleksandar Krstić.

I oni koji imaju sreće da rade posao koji vole poput Aleksandra Krstića stalno su izloženi stresu. Zato postoje prijatelji, odlazak u prirodu i neki hobi. Sasa obožava prirodu i svaki slobodan trenutak koristi da ode na planinu. Kaže da pije umereno ali je sa druge strane kolekcionar vina. A važno je možda i to kakvim se mislima branimo i hrabrimo. Nećemo to nazvati geslom, nećemo reći ni da je životni moto, već cemo traziti misao koja oslobađ, i Saša je ima i podelio je sa nama na kraju Radio Luksemburga.

„U jednoj stvari sam uvek, za to se zalažem i to me vodi, a vezano je i za život i za posao – to je biti stvarno pošten, biti moralan, etičan i u svom poslu a i u životu i prema ljudima. To je moj odnos prema svemu. Mislim da samo tako mogu stvari da funkcionišu normalno, i da se samo tako neće srušiti sistem koji nas održava, a to je odvojiti dobro i zlo i biti otvoren, pošten i moralan u svakom smislu“, rekao je Aleksandar Krstić.

Kako je za Radio Luksemburg govorio glumac Aleksandar Krstić slušajte u nedelju 3. novembra u 16 sati, a reprizu u subotu 9. novembra u podne.

CitySmart

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali