Servisne informacije

MUP uputio apel učesnicima u saobraćaju da povećaju opreznost tokom prvomajskih praznika

Zbod predstojećih prvomajskih praznika, očekuje se povećan intenzitet saobraćaja, pa je stoga MUP apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i povećaju opreznost. Pripadnik Uprave saobraćajne policije Dejan Stević podsetio je da je prošle godine tokom prvomajskih praznika na našim putevima poginulo sedmoro ljudi, dok je 164 povređeno.

Upravnik Savić je naglasio da će Uprava saobraćajne policije zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova tokom praznika posvećeno raditi da sačuva bezbednost svih učesnika saobraćaja. On je pozvao građane da svojim odgovornim ponašanjem pomognu policiji u tome. MUP apeluje na one koji planiraju da praznik provedu na nekom putovanju ili izletu, da isplaniraju svoje putovanje, odnosno krenu na vreme, voze pažljivo i poštuju propise kako bi na odredište stigli bezbedno.

Statistika o saobraćajnim nezgodama od prošle godine u ovom periodu, uključuje i 28 vozača zbog nasilničke vožnje, 18 zbog vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci, dok je zbog vožnje pod uticajem alkohola sankcionisano skoro 900 vozača.  Pažnja se stavlja i na motocikliste, jer su prošle godine za vreme prvomajskih praznika stradala dva vozača. “Apelujemo na vozače dvotočkaša i bicikliste da koriste zaštitnu opremu, ne konzumiraju alkohol pre vožnje, smanje brzinu i sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju. Brzom vožnjom rizikujete svoj život i tuđe živote“, istakao je Stević.

Podsetimo, 1. i 2. maj su neradni dani zbog proslavljana Praznika rada.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Beloved
Za 1 minut

Sweet Harmony

Beloved
Kmaro
Za 6 minuta

Femme Like You

Kmaro
Al Green
Za 10 minuta

Let's Stay Together

Al Green
Bane Lalic & Mvp
Za 13 minuta

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp
Iriefm
Za 16 minuta

Putevi

Iriefm

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend