Servisne informacije

Upravnik granične policije apeluje na korišćenje i alternativnih graničnih prelaza

Granični prelaz Batrovci; Foto: J.J.
Kako je u toku praznični period povodom obeležavanja Praznika rada koji će trajati 1. i 2. maja, a uz to i produženi vikend, očekuje se povećan priliv naših i stranih građana na graničnim prelazima. Upravnik granične policije Borko Sparić apelovao je na građane da prate stanje na graničnim prelazima, kao i da koriste alternativne granične prelaze, kako bi se izbeglo stvaranje gužve i dugo čekanje na graničnim prelazima.

Sparić je pozvao građane koji se spremaju za put da pre polaska na put provere stanje na graničnim prelazika, ali da provere rok važnosti saobraćajne i vozačke dozvole, kao i da li je registraciona nalepnica važeća u vreme putovanja. On je podsetio da se trenutno stanje može pratiti preko internet stranice Ministarstva unutrašnjih poslova i Auto- moto saveza Srbije.

U cilju izbegavanja stvaranja gužve i dugog čekanja, on je apelovao da se koriste alternativni granični prelazi: Horgoš 2, Džala, Rabe, Bački Breg, Rastina, Bajmok i Bački Vinogradi. “Radno vreme Graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom od subote 29. aprila do utorka 2. maja biće produženo, tako da će prelaz raditi od 7 do 22 časa“, saopštio je Sparić.

Prema poslednjim informacijama, na graničnom prelazu Gostun (Srbija, Crna Gora) na vreme izlaska iz Srbije čeka se 40 minuta, Preševo Srbija – Severna Makedonija 60 minuta, alternativni granični prelaz Bački vinogradi takođe 60 minuta, Gradina (Dimitrov Grad, Srbija – Bugarska) 30 minuta, Horgoš (Srbija-Mađarska) od 30 do 60 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci, juče se čekalo 45 minuta i nije bilo gužve koja se očekuje za danas i u toku narednih dana.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Britney Spears
Za 2 minuta

(You Drive Me) Crazy

Britney Spears
Bangles
Za 5 minuta

Walk Like An Egyptian

Bangles
Alison Moyet
Za 8 minuta

Love Resurrection

Alison Moyet
Berk & the Virtual Band
Za 12 minuta

Billie Jean

Berk & the Virtual Band
Beloved
Za 17 minuta

Sweet Harmony

Beloved

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend