Društvo

170 Indijaca u karantinu u jednom niškom hotelu

Foto: BBC
U Niš je pre četiri dana stiglo 170 Indijaca. Iz hotela, u kome su smešteni, ne mogu da izađu jer su tamo u karantinu do 14. jula, kada većina svoj put nastavlja za Saudijsku Arabiju. Razlog njihovog dolaska je taj što put mogu da nastave dalje samo iz zemalja zelene zone, gde spada Srbija.

Hotel “Vidikovac” ovih dana ima turiste iz Indije, koji su u karantinu. Nezdovoljni su turisti, ali i vlasnica hotela jer njene goste mora da čuva da ne izađu, dok policija dežura. Kažu, takva je procedura. Ipak, u glavnom gradu nije isti slučaj, pa su ljuti zbog dvostrukih aršina.

“Gosti su fini i kulturni, ali su vrlo nezadovoljni. Jedna porodica je juče htela da se vrati za Beograd jer ih tamo ne drže u karantinu. Mislim da su čak i od ambasade tražili pomoć. Očigledno, isti aršin ne važi svuda”, kaže vlasnica hotela Snežana Miladinović za City Smart.

Svi su vakcinisani i došli su sa negativnim testom. Maske, kako kaže, nose svuda i vrlo su disciplinovani, ali ipak im teško pada što su kao u zatvoru.

Vlasnica hotela tvrdi da nije znala da će doći iz ovog razloga jer joj je agencija “Draga Gora” iz Crne Gore najavila obične turiste. Zatečena, nije imala drugog izbora nego da ih primi. Gosti jesu za svaku pohvalu, ali se ona pomalo oseća kao da je čuvar u zatvoru.

“Ceo dan se milicija ovde šeta, imam osećaj kao da radim nešto kriminalno. Država neka zauzme stav, ili nek ih prima ili nek ih ne prima. Ovo je jasna priča. Negde mogu da se šetaju po Slaviji, Kalemegdanu i Terazijama, a ja ovde treba još rotvajlere da stavim ispred hotela da neko ne izađe. Zaključavam ih kao da su kriminalci”, očajna je vlasnica.

Teši je to što nema nikakvih problema sa njima, mada jeste malo teže prilagoditi ishranu.

“Vrlo su karakteristični. Cela ulica i hotel miriše na egzotične začine, a gosti su samo prvog dana pojeli preko 900 jaja”, kaže Miladinović.

Sedam dana će biti zaključani, pa ako se pokaže da su negativni na PCR testu, moći će da idu dalje. Navodno, većina turista putuje za Saudijsku Arabiju.

Ona apeluje na vlasti da odluče da li će da ih zatvaraju po hotelima, jer nije u redu da negde budu slobodni, a negde pod ključem.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 46 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 42 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 38 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend