Društvo

243 građana na preliminarnoj listi za subvencije za zamenu stolarije, izolaciju i solarne panele

Prema preliminarnoj listi objavljenoj na gradskom sajtu, subvenciju za mere energetske sanacije kuća i stambenih zgrada dobiće 243 domaćinstva i to najviše za zamenu stolarije - njih 222. Za postavljanje izolacije novac će dobiti 15 građana, a za ugradnju solarnih panela 6.

Na konkurs za mere energetske sanacije prijavilo se više do 400 građana i to samo vlasnici kuća, dok sudeći prema  informacijama dostupnim na sajtu Grada, stambene zajednice nisu bile zainteresovane za zamenu stolarije.

“Na preliminarnu rang listu, podnosioci prijava imaju pravo prigovora Komisiji, u roku od 8 (osam) dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli Grada Niša, zvaničnoj internet stranici Grada Niša, kao i na internet stranici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Prigovor se može podneti poštom ili neposredno na pisarnici Grada Niša, u ul. Nikole Pašića br. 24. – Komisiji za realizaciju mera energetske sanacije”, piše u odluci.

Prema listi za nabavku spoljnih prozora i vrata sa pratećim građevinskim radovima subvencije će dobiti 222 domaćinstva, dok je blizu 150 odbijeno, jer nisu ispunjavali uslove konkursa.

Petnaestoro građana dobiće pomoć za ugradnju i nabavku termičke izolacije zidova, tavanica i krovova, dok je 19 odbijeno.

Građani su sudeći prema listi najmanje bili zainteresovani  za nabavku i instalaciju solarnih kolektora za grejanje vode i samog objekta. Na konkurs se prijavilo 16 domaćinstava, od čega je  6 dobilo sredstva.

Podsetimo, konkurs je raspisan 1. oktobra, a rok za podnošenja prijava bio je mesec dana od datuma raspisivanja konkursa odnosno 1. novembar.  Preliminarna lista građana kojima su odobrene subvencije objavljena je 8. decembra i dostupna je  na sajtu Grada Niša, sajtu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i na oglasnoj tabli u Gradskoj upravi u ulici Nikole Pašića.

Inače, program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.

Za ovaj projekat Ministartvo energetike je obezbedilo 9, Grad Niš 10 miliona dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 50 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 47 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 43 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 39 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend