Društvo

78-godišnjak pokušao da ukrade kantu za smeće na Bulevaru Nemanjića

Zahvaljući brzoj reakciji građana komunalna milicija sprečila je 78-godišnjeg S.N. u krađi kante za smeće. On je na očigled prolaznika i zaposlenih u lokalima na pijaci Boško Buha na Bulevaru Nemanjića ubacio kantu za smeće u gepek auta. Slučaj je prijavljen policijskoj upravi u Nišu.

JKP “Mediana” je postavila video snimak krađe uz opis “da li je moguće?”. Na snimku se vidi kako muškarac staje pored kante za smeće, otvara gepek, podiže kantu, a zatim je ubacuje u auto. Zahvaljujući brzoj rekaciji građana koji su obavestili komunalnu miliciju, krađa je sprečena.

“U gradu ima vandala, ima nesavesnih građana, često se dešava da oštete ulične korpe za otpad, dečije mobilijare, kontejnere za reciklabilni otpad, ali ovo na snimku je nečuveno, ljudi parkirali auto i usred bela dana kradu uličnu korpu”, navode iz JKP “Mediana”.

Slučaj nesvakidašnje krađe prokomentarisala je Sotirovski na konferenciji za novinare. “Potpuno me je iznenadila ta hrabrost našeg sugrađanina da u po bela dana, pred očima sugrađana pa i očima komunalnog milicajca pokuša da uništi, tj. ukrade gradsku imovinu,” kazala je.

Podsetimo na meti vandala poslednjih meseci su delovi urbane opreme u gradu. Pre par sedmica oštećene su korpe za otpad na Bulevaru Svetog Pantelejmona, a samo dva meseca pre toga  polomljene su kante sa logom Tvrđave, dok su druge oštećene. Kako su nam tada kazali u JKP “Mediana” stalno ih popravljaju i vraćaju na mesto, ali ih vandali iznova lome.

Međutim, iako su radnici ovog preduzeća navikli da se svakodnevno suočavaju sa polomljenim ili izmeštenim kantama za otpad, iscrtanim grafitima,  slučaj kontejnera koji je završio u Nišavu ostavio ih je bez reči. Samo nekoliko sednica nakon toga dogodio se slučaj krađe zvona za staklo na nišavskom keju.

Pitanje koje se nameće glasi ko i zbog čega uništava i krade urbanu opremu po gradu, kada se smeće nalazi na svakom koraku? Da li nam svakodnevna slika koju ranoranioci, ali i radnici gradske čistoće zatiču svakog jutra na keju nije dovoljna da se zapitamo da li nam pored kanti za smeće, koje nestaju fali i kućno vaspitanje?

Nisu li nam akcije čišćenja u kojima često rukave zavrnu srednjoškolci, dovoljan motiv da i sami doprinesemo čistijoj i zdravijoj životnoj sredini, umesto što deponije nastaju odmah nakon čišćenja našim nemarom? I na posletku da li smo svesni da dišemo najzagađeniji vazduh i da zato ne postoji vakcina?

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend