Društvo

Asfaltiranje Kovanlučke ulice prioritet, a trotoar?

Kovanlučka ulica na Paliluli uskoro bi trebalo da bude rekonstruisana, a prema rečima Sotirovske Putevi Srbije su pomenutu ulicu uvrstili u listu prioriteta. Međutim stanari Kovanlučke ističu da novi asfalt neće rešiti njihov dugogodišnji problem bezbednosti u saobraćaju i da je potrebno najpre napraviti trotoar i postaviti leženje policajce kako bi se smanjila brzina.

Na pitanje novinarke da li je upoznata sa problemom stanara Kovanlučke, gradonačelnica odgovara da jeste. Sotirovski je objasnila da su Kovanlučka ulica kao i Bulevar Cara Konstantina koji vodi ka Niškoj Banji, nekada započete od strane Puteva Srbije, ali nisu završeni.

“Ja sam sa njihovim direktorom dogovorila da te ulice uđu u ulice prioriteta”, kazala je Sotirovski i dodala da bi asfaltiranje trebalo da počne ove nedelje. Međutim, nedelja je na izmaku, a prema svedočenju njenih žitelja, mašina nema na ulici kao ni rešenja, kako se čini.

“Ono što u Kovanlučkoj ulici nije dobro jeste da imovina na pojedinim mestima nije rešena, tj. da su vlasnici pojedinih kuća izašli na ulicu i zauzeli delove ulica. Dok se taj problem ne reši i ti ljudi ne daju saglasnost, odnosno ne vide gde je zapravo greška, komšijski ćemo morati da budemo solidarni i sačekamo da se te pravne stvari završe”, kazala je Sotirovski.

Novinarka je pre desetak dana na adresu  Puteva Srbije poslala pitanja u nameri da sazna koji radovi su predviđeni, kao i kolika sredstva su za opredeljena za rekonstrukciju, ali do trenutka pisanja ovog teksta odgovor nije stigao.

Podsetimo stanari Kovanlučke ulice  žive u konstantnom strahu za svoju bezbednost. Naime, u pomenutoj ulici nema trotoara, ležećih policajaca, a znaci za ograničenje brzine zarasli su u korov i šiblje te ih vozači i ne vide, dok su građani primorani da se kreću kolovozom jer drugog puta nema.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bee Gees
Za 0 minuta

To Love Somebody

Bee Gees
Imany
Za 3 minuta

You Don't Belong to Me

Imany
Travis
Za 6 minuta

Idlewild Ft. Josephine Oniyama

Travis
Annie Lennox
Za 10 minuta

Feel the Need

Annie Lennox
Dire Straits
Za 12 minuta

Six Blade Knife

Dire Straits

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend