Društvo

Bane Jovanović: Nastavlja se bezočna otimačina u Nišu

Branislav Jovanović, odbornik koalicije Niš - moj grad u Skupštini grada, govorio je o najnovijem parkingu kod Hale Čair. On je u svom obraćanju istakao da je to "dranje kože", kao i bezočna otimačina od građana Niša.

Jovanović je kazao da je parking oko Čaira mesto gde se parkiraju mladi ljudi. Tu se takođe parkiraju i roditelji dece koja treniraju i uče se zdravom životu.

“Trebalo je da rešite saobraćajni kolaps u “Čairu” postavljanjem montažne garaže oko istočne tribine “Radničkog”, a ne da lokalna vlast sprovodi zulum nad građanima Niša”, kaže on. Dodaje da je ovo treća lokacija koja je dodeljena Parking servisu u poslednje vreme. Podsetio je da su ranije dobili garažu Tržnog centra Ambasador i kompleks Tvrđava pored pijace.

Rekao da grad na taj način ne dobija ništa, a daje najveće i jedino bogatstvo – zemljište.

“Od kompletnih prihoda koje JKP “Parking servis” ima, na blizu 4.000 parking mesta, gradu na godišnjem nivou pripada svega 900.000 dinara”, naglasio je Jovanović. Naveo je da građani Niša nisu samo taoci Parking servisa, već i gradske Toplane. Takođe je rekao da se sve nastavilo se naplatnim rampama oko Niša i postavljanjem kamera na raskrsnicama, a ne na prometnim bulevarima.

“Kulminacija je povećanje poreza na imovinu do 300 posto našim sugrađanima. Pre toga smo dobili izvršitelje i notare koji nam takođe dodatno komplikuju život”, zaključuje Jovanović.

Podsetimo, od 10. februara počela je naplata parkiranja kod Čaira. Ranije je uređen i parking Rovče i tamo se parking naplaćuje od 16. oktobra.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 53 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend