Društvo

Besplatan obrok za sve trudnice – akt dobročinstva srednjoškolke Anđele Lečić

Foto: J.J.
Na jednom malom porodičnom restoranu na Paliluli stoji natpis "Bespatan obrok trudnicama", koji privlači pažnju prolaznika. Inicijator ovog humanog gesta je osaamnestogodišnja gimnazijalka Anđela Lečić, koja skromno ističe da je akt dobročinstva samo odraz onoga što nosimo u sebi.

Restoran „Gurmanski raj“ odiše duhom prošlih vremena, a Anđela kaže da je želela da unese tradicionalnu notu i podseti nas na ona davna vremena i kuhinju naših baka, na toplinu i porodično okrilje.

Međutim, to nije jedino po čemu se izdvaja, jer u njemu buduće mame imaju poseban tretman – dobijaju besplatan obrok.

Foto: J.J.

„Ideja je bila da ono što imam u sebi samo prenesem na način poslovanja. Trudnici bih svakako uvek dala besplatan obrok, kao što bih ustala baki u autobusu, kao što bih pomogla nekom starijem kad mu padne kesa ili bilo kom čoveku“, priča Anđela.

Objašnjava da želi da to postane imidž restorana, jer buduće mame imaju posebnu ulogu – donose na svet novi život, te zaslužuju da budu tretirane s poštovanjem.

„Kada je prva trudnica ušla u restoran meni je srce bilo puno. Odmah sam joj stavila u tanjir sve što je bilo u ponudi tog dana radosna što imam priliku da je ugostim. Moja gošća, međutim nije znala za akciju i iznenadila se gestom“, kaže Anđela i dodaje da su restoran do sada posetile dve trudnice.

Foto: J.J.

Mušterija koja se zatekla u restoranu kaže da je gest osamnaestogodišnjakije za svaku pohvalu, dok skromna Anđela sleže ramenima i uz osmeh komentariše da svako daje ono što ima u sebi.

Otkrila nam je u razgovoru da je još kao mala sanjala da jednog dana otvori restoran sa svojom najboljom drugaricom  i nahrani sve ljude. Kako kaže želja se nije rodila slučajno, jer se njena porodica godinama unazad bavi ugostiteljskom delatnošću.

Anđela, inače učenica četvrtog razreda Gimnazije „9. maj“ trudi se da uskladi posao sa školom, a veliku podršku su joj pored porodice i prijatelja pružili i drugari iz odeljenja i razredna koji s ponosom govore o njenim uspesima.

Restoran je otvoren od 8 do 20h,  a sve što ostane posle 18 h prodaje se po simboličnim cenama jer je, kaže Anđela, sve bolje nego da se hrana baca ili da se  prodaje bajata. Zastupa stav da hranu ne treba meriti, te kupci uvek dobiju više u porciji jer se akt dobročinstva ne može meriti novcem.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Midge Ure
Za 1 minut

If I Was

Midge Ure
Jamala
Za 6 minuta

1944

Jamala
Jimmy Nail
Za 9 minuta

Love Don't Live Here Anymore

Jimmy Nail
Kylie Auldist
Za 12 minuta

No Use

Kylie Auldist
Blackstreet
Za 16 minuta

No Diggity

Blackstreet

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend