Društvo Sport

Besplatna škola klizanja za najmlađe Nišlije

Foto: Pixabay
Za decu uzrasta od 7 do 10 godina, otvorena je besplatna škola klizanja na niškom Klizalištu. Do sada je prijavljeno 55 mališana koji su raspoređeni u dve grupe. Sva zainteresovana deca, mogu se prijaviti i u drugom krugu za koji će prijave, prema rečima direktorke Sportskog centra „Čair“ Branke Aranđelović, biti otvorene oko srede.

Direktorka ističe da se nada da će ovo ostati tradicija, jer su se i prošle godine organizovale besplatne obuke i škole. “Ove godine školu klizanja besplatno radimo uz pomoć naših niških klubova i instruktura, koji nam pomažu u tome“, rekla je ona. Kako je pojasnila, ove nedelje su prijavljena deca podeljena u dve grupe. “S obzirom da se malo kasnije krenulo sa prijavama, ove nedelje će biti dve grupe, jedna od 10 sati, a druga od 11:30, dok ćemo oko srede pustiti prijavu za sledeću nedelju za mališane od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola“, dodaje Aranđelović.

Mališani se u velikom broju interesuju za klizanje, pa su tako nakon otvorene besplatne škole mogli da uče prve korake i osnove klizanja. Oni koji se nisu do sada oprobali u klizanju, ali i deca koja su dolazila pre, podjednako su zainteresovana i raduju se što će moći da uče. “Super je. Danas smo učili da hodamo“, podelila je svoje utiske mala sugrađanka. “Učili smo elemente prohodavanja, osnovni klizački stav. Narednih dana ćemo učiti druge elemente: skretanje, kočenje a na kraju probaćemo da učimo klizanje u nazad“, pojasnio je instruktor Mladen Milojević.

Kako je istakla direktorka, interesovanje za klizalište je veliko, pa su tako pre nekoliko dana imali 780 prijavljenih za jedan dan. Ona napominje da i pored vremenskih uslova koji ne idu u prilog, Klizalište super funkcioniše.

Zainteresovani mališani se mogu prijaviti na blagajni zatvorenih bazena, a kategorisaće se prema tome da li su prvi put došli ili već imaju iskustva.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Billy Gibbons
Za 0 minuta

Treat Her Right From Perfectamundo

Billy Gibbons
Vampiri
Za 3 minuta

Spejs Dzeronimo

Vampiri
Babe
Za 7 minuta

Mirko I Marina

Babe
Intruder
Za 11 minut

Stay

Intruder
Roy Orbinson
Za 14 minuta

You've Got it

Roy Orbinson

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend