Društvo Sport

Besplatna škola stonog tenisa za decu počela sa radom

SC Čair i Grad Niš prvi put organizuju besplatnu školu stonog tenisa, koja je namenjena deci od 6 do 14 godina. Škola će trajati od 10. do 21. januara. Treninzi će se održavati od 10. do 19. januara, dok će poslednja dva dana biti u duhu takmičenja i dodele diploma i medalja.

Posle besplatne škole klizanja, po prvi put je otvorena i besplatna škola stonog tenisa za mališane. „Cilj SC Čair je da okupi što više dece i omladine i da im pokaže zašto je važno fizičko vežbanje”, navodi direktorka SC Čair Branka Aranđelović.  „Ovde će naučiti osnovne stvari. Naš zadatk i cilj je da nauče kako da se ponašaju, kakva je to sportska oprema sa kojom se trenira, zašto je važno da imaju svoju sportsku opremu koju će promeniti nakong treninga, da se upoznaju sa rekvizitima i da nauče kako da se ponašaju prema inventaru”, ističe direktorka.

„Ovaj sport sa sobom nosi razvijanje određenih motoričkih sposobnosti, koje kod drugih sportova ne viđamo toliko često”, ističe Vladan Živković, trener stonoteniskog kluba „Železničar”, ovogodišnjeg dobitnika nagrade za najuspešniji sportski kolektiv. Dodaje da su neka istraživanja pokazala da stonoteniseri izrastaju u bolje vozače. „Stoni tenis je takav. Pored toga što morate da budete brzi, u momentu morate da donesete brzu odluku”, ističe trener. Dodaje da se stoni tenisom treba baviti od 7. ili 8. godine života.

Besplatna škola stonog tenisa interesantna i dečacima i devojčicama

Besplatna škola stonog tenisa privukla je i dečake i devojčice, a broj prijavljene dece je 106. S tim u vezi, Vladan Živković ističe da bez masovnosti nema kvaliteta, te da mu je drago što je masovnost sve veća.

Jedan devetogodišnjak navodi da voli stoni tenis, te da je ranije igrao ovaj sport sa drugarima. Posle prvog treninga navodi da misli da igra dobro.

Osmogodišnja devojčica pohađa besplatnu školu jer je želela da se zabavi. „Mama je to videla i rekla je da mogu da probam nešto novo. Ja sam htela da probam nešto novo da se zabavim”, navodi osmogodišnjakinja.

Osim besplatnih škola za decu, od 15. januara i penzionere očekuje besplatno kuglanje do kraja januara. Prema rečima direktorke SC Čair, kuglanjem je moguće baviti se do duboke starosti.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tinush
Za 2 minuta

Struggle (feat Aretha Franklin)

Tinush
Kate the Cat
Za 5 minuta

I Was Made For Lovin You

Kate the Cat
Frazey Ford
Za 9 minuta

September Fields

Frazey Ford
Al Green
Za 12 minuta

The Letter

Al Green
Colbie Caillat
Za 15 minuta

Bubbly

Colbie Caillat

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend