Društvo

Bez Nišlija u Upravnom odboru UKC Niš

Vlada Republike Srbije odabrala je nove članove Upravnog odbora Kliničkog centra Niš, Ivanu Milošević iz Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, Vladislava Vukomanovića iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" i Slobodana Milisavljevića iz Kliničkog centra Kragujevac.

Razrešeni su dužnosti niški advokat Milan Petrović, nekadašnji predsednik Upravnog odbora KC Niš, doktori Vladan Aranđelović i Branko Lović. Prema statutu od ukupno pet članova Upravnog odbora, tri imenuje Vlada, a Klinički centar Niš predlaže dva.

Iz UKC Niš predložili su svoje kolege Dragana Milića, Milana Lazarevića i Bojana Jovanovića, ali niko od njih nije

Ipak, kako se među novoodabranim članovima nije našao niko iz Niša, Dragan Milić direktor Klinike za kardiohirurgiju i jedan od predloženih istakao je svoje nezadovoljstvo objavom na Fejsbuku.

,,Novoimenovani članovi UO KC Niš su ugledne kolege i profesionalci koji svakako zaslužuju poštovanje, ali ono što meni nije jasno je kako to da su sva 3 novoimenovana člana osobe koje žive i rade van Niša (2 iz Beograda i 1 iz Kragujevca)? Zar Niš nema svoje kvalitetne i dobre ljude koji bi mogli da ponesu odgovornost da budu članovi UO KC Niš, u najvećoj i najznačajnijoj zdravstvenoj ustanovi na Jugu Srbije, u KC Niš gde se rađaju naša deca, gde se leče naši roditelji, rođaci i prijatelji, gde, na žalost i umiremo,“ izneo je svoj stav Milić.

On je dodao da je logičnije da je neko iz Niša upućeniji i može bolje da razume probleme svojih sugrađana, nego neko ko dolazi sa drugih teritorija.

Podsetimo se, nedavno je za novog upravnika Kliničkog centra u Nišu proglašen prof doktor Zoran Perišić, a smenjeni članovi su obavljali funkcije od 2012. godine.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Andrew Ridgeley
Za 0 minuta

Shake

Andrew Ridgeley
U Skriocu
Za 3 minuta

Ne Brini

U Skriocu
Piloti
Za 7 minuta

Tajna Je U Tebi Skrivena

Piloti
Virgins
Za 11 minut

Rich Girls

Virgins
Soft Cell
Za 14 minuta

Darker Times

Soft Cell

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend