Društvo

Blizu pola miliona dinara obezbeđeno na licitaciji Lokalne fondacije u Naučno-tehnološkom parku

Foto: LFN
Na licitaciji Lokalne fondacije održane u sklopu proslave drugog rođendana Naučno-tehnološkog parka, prikupljeno je 441.200 dinara za podršku kretivnih ideja građana. Zainteresovani su licitirali za dvadeset različitih predmeta, a najvišu cenu dostigla je majica sa potpisom Novaka Đokovića, čak 62.000 dinara.

Prisutni su imali priliku da se nadmeću za sportske rekvizite, umetničke slike i vaučere za razne kulturne, sportske i druge manifestacije, a njihovom prodajeom je obezbeđeno blizu pola miliona dinara.

“Željom da uvrsti licitaciju u zvanični program rođendanske ceremonije, NTP je pokazao posvećenost razvoju zajednice i društveno odgovorno delovanje, čime potvrđuje da je ne samo centar nauke i tehnologije, već i institucija od znatno šireg značaja”, navode iz Lokalne fondacije.

Dodaju da će  sredstva obezbeđena ovim putem biti usmerena za podršku kretivnih ideja Nišlija iz oblasti kulture, umetnosti, sporta i uređenje grada.

Podsetimo, LFN je na dva javna konkursa u 2021. godini podržao već 15 inicijativa građana, među kojima su uređenja međublokovskih površina u gradu, oslikavanje murala, rekonstrukcija domova kulture, pokretanje ulične galerije u centru grad-

Za veliki javni konkurs koji je raspisan u maju ove godine opredeljeno je ukupno 18.000 evra, što će biti raspoređeno za realizaciju minimum 10 ideja. Na Konkurs su pristigla 44 predloga, a rezulati će biti objavljeni na sajtu LFN 20. juna.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend