Društvo

Blokade Čamurlijskog puta se obustavljaju, građani dobili obećanje da će im zahtevi biti uvaženi

Foto: City Smart, arhiva
Osam dana nakon blokade Čamurlijskog puta, protesti će privremeno biti obustavljeni, jer su meštani od čelnika grada dobili obećanje da će njihovi zahtevi biti uvaženi. Naime, kako je građanima rečeno na sastanku u Gradskoj kući, a na osnovu saznanja iz JP "Putevi Srbije", projektna dokumentacija za postavljanje signalizacije na regionalnom putu ka Aleksincu, trebalo bi da bude gotova naredne nedelje.

“Grad će izdejstvovati  da se naši zahtevi ispune u meri u kojoj je to moguće, odnosno da se postave vertikalna i horizontalna signalizacija. Imamo informaciju iz JP Puteva Srbije da se projektna dokumentacija završava i da će najverovatnije u toku sledeće nedelje biti postavljena signalizacija”, kazala je nakon sastanka Svetjlana Ilić, predsednica saveta građana Čamurlija.

Na pitanje novinara da li će meštani obustaviti blokade puta, Ilić ističe da će protest za sada biti zamrznut  “Ukoliko naši zahtevi budu ispunjeni obustavićemo proteste, u slučaju da do toga ne dođe, ponovo ćemo se organizovati”, ističe sagovornica.

Na sastanku je, kako su nam kazali predstavnici Čamurlije, bilo reči i o izgradnji bulevara od naselja Rarko Jović do Toponice, koji bi rasteretio saobraćaj na ovoj deonici puta, a čija izgradnja je planirama u narednom periodu.

To je potvrdila i gradonačelnica, Dragana Sotirovski: “Grad zajedno sa državom na tom prostoru planira izgradnju industrijske zone, ulicu bulevarskog tipa i dva kružna toka. Novac je opredeljen za te namene, mi smo to dogovorili prilikom poslednje posete predsednika Vučića”.

Gradonačelnica je dodala i da su meštani tražili da se produži autobuska linija, te da će ovaj zahtev razmotriti Direkcija za javni prevoz.

Meštani i čelnici Grada sastaće se ponovo u Gradskoj kući 7. juna do kada bi na Čamurlijskom putu trebalo da bude postvaljena saobraćajna signalizacija.

Podsetimo, poslednja nesreća na ovom putu dogodila se pre dve nedelje kada je automobil udario i teško povredio petnaestogodišnjeg dečaka, a građani izašli na ulice za zahtevom za postavljanje ležećih policajaca, pešačkog prelaza, znaka za ograničenje brzine kao i znaka  za naseljeno mesto. Protest meštana podržali su i članovi nekih opozicionih partija.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend