Društvo

Božićni pokloni za malene heroje

Foto: K.T.
Udruženje Edukativni forum centar, čiji su članovi uglavnom medijski radnici uručili su poklone mališanima koji se leče od malignih bolesti na Dečjoj hematoonkologiji Kliničkog centra Niš, sa željom da im ulepšalju praznike.

Ljudmila Ristić Milanović iz Udruženja Edukacioni forum centar Ni,  kaže da je ova akcija već postala tradicionalna i da su želeli da pokažu mališanima koji vode najtežu bitku – bitku za život da neko misli na njih i bodri ih da istraju u borbi.

„Ono što posebno raduje jeste to što je svaki put sve veći broj humanih ljudi koji žele da se priključe našoj akciji i obraduju dečicu koja se leče od malignih bolesti na Dečjoj klinici za hematoonkologiju“, ističe sagovornica.

Direktorka Klinike Gordana Kostič ističe da deci koja se nalaze na lečenju ovakvi gestovi mnogo znače jer  znaju da neko misli na njih.

Poklone su obezbedili donatori velikog srca, a maleni heroji su dobili garderobu, knjige, školski pribor kao i torte, dok je Dečja klinika dobila tehničke aparate i posuđe.

Ovo je ćetvrta godina zaredom kako predstavnici Udruženja Edukacioni forum centar na ovaj način pružaju pomoć i podršku mališanima koji se leče od malignih bolesti.

Podsetimo, mališane koji borave na Klinici, Deda Mraz je posetio nekoliko puta. Poklone su im najpre uručili bajkeri obučeni u kostime najpoznatijeg dede na svetu, a onda i članovi Gorske službe koji su se spustili s krova.

Kroz dečju onkološku kliniku godišnje prođe od 25 do 30 dece s Juga, a trenutno se na njoj leči 9 mališana.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

London Grammar
Za 2 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 5 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 9 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 12 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 15 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend