Društvo Ekonomija

Na sednici Gradskog veća najavljeno povećanje budžeta grada

Budžet grada biće povećan za više od 380 miliona dinara, ukoliko odluka prođe Skupšinu Grada. Novac će se upotrebiti za socijalna davanja, besplatan prevoz za srednjoškolce, kao i jednokratnu pomoć prvacima.

Načelnica uprave za finansije Nina Ilić navela je da se budžet povećava za 2.67 % u odnosu na prethodni rebalans. „Povećava se obim budžeta za 389 267 725 dinara”, istakla je ona.

Dodala je da su socijalne i osetljive kategorije sagledali bolje i predvideli više sredstava za njihove potrebe. Povećana su sredstva za užinu đaka prvaka, a za njihove roditelje predviđen je iznos od 5000 dinara bespovratnih sredstava. Takođe, povećavaju se naknade za duple blizance, trojke, četvorke i nezaposlene porodilje. Jedan deo sredstava ove godine izdvojen je za finansiranje javnog prevoza za srednjoškolce u Nišu.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, navela je da, zbog boljeg finansijskog priliva u gradsku kasu, može da se napravi novi rebalans, te da se uveća postojeće stanje. Veruje da će ovaj rebalans omogućiti da se završe sve započete, pre svega kapitalne, investicije. Ako bude više para do kraja godine, kako kaže gradonačelnica, može biti još nekog rebalansa.

„Posebno me raduje što smo uspeli da se finansijski konsolidujemo, da gradsku kasu učinimo pre svega stabilnom”, navodi gradonačelnica.

Dragana je navela da se odlučivalo između besplatnih udžbenika i besplatnog prevoza za učenike, te da je mišljnjem većine izabran besplatni prevoz. Time su, kako kaže, pomogli i učenicima koji pohađaju školu u Nišu, a nemaju prebivalište u ovom gradu.

Gradonačelnica veruje da će budžet grada omogućiti realizaciju predloga građana do kraja godine.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Birdy
Za 3 minuta

Paradise Calling

Birdy
Yeah Yeah Yeahs
Za 6 minuta

Burning

Yeah Yeah Yeahs
Garden City Movement
Za 9 minuta

Shes So Untouchable

Garden City Movement
Melanie Thornton
Za 13 minuta

Makin' Oooh Oooh

Melanie Thornton
Chris De Burgh
Za 16 minuta

The Lady in Red

Chris De Burgh

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend