Društvo

Čelnici grada i policije nakon sastanka procenili da je Niš bezbedan grad

Predsednik Skupštine Grada Niša, Boban Džunić održao je sastanak sa načelnikom Policijske uprave pukovnikom Jovicom Stojmenovićem. Tema sastanka bila je stanje javne bezbednosti u gradu, a povodom dojava o bombama u brojnim ustanovama i instucijama.

“Svedoci smo da su ovi nemili događaji izazvali paniku i uznemirenost naših sugrađana i da su deca u školama bila izložena svojevrsnom stresu. Treba istaći da su policijske službe odgovorno i profesionalno postupale u akcijama provere i u punom kapacitetu rade na pronalaženju počinioca”, kazao je Džunić i dodao je građani imaju poverenje u pripadnike snaga bezbednosti kao i da je grad bezbedan.

On je objasnio da kao predsednik gradskog parlamenta redovno dobija izveštaj o stanju javne bezbednosti na podrčju policijske uprave Niš, ali da bi sa takvom praksom trebalo nasviti. S tim u vezi predložio je da se radni sastanci održavaju jednom mesečno.

Sastanku je prisustvovao specijalni savetnik ministra unutrašnjih poslova, Rade Rajković.

Podsetimo, na adrese više niških škola pre par dana stigle su dojave o bombama koje su se kasnije ispostavile kao lažne. Dojava o bombi stigla je i na adresu Gimnazije “Bora Stanković”, a policija je dan kasnije  identifikovala četvoricu maloletnika odgovornih za lažnu dojavu.

Dojave o bombama su osim školama stigle i na adresu Tržnog centra “Delta planet” i aerodroma “Konstantin Veliki”, ali je kontradiverzionim pregledom utvrđeno da je reč o lažnim dojavama.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 38 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 35 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 31 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 27 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend