Društvo

Četiri osnovne škole dobile saobraćajni poligon

Četiri osnove škole iz Niša i okoline: OŠ "Ratko Vukićević", OŠ "Radoje Domanović", OŠ "Desanska Maksimović" iz Čokota i OŠ "Milan Rakić" iz Medoševca dobilo je saobraćajne poligone za obuku najmlađih učesnika u saobraćaju. Novac za poligone obezbeđen je od naplate saobraćajnih kazni.

“Rukovodili smo se time da budu zastupljene škole u  centralnom gradskom jezgru i u prigradskim naseljima, kako bi deci pružli mogućnost da uče uz pomoć didaktičkih sredstava”, kazala je Marija Ranđelović, većnica resorno zadužena za obrazovanje.

Prema njenim rečima ove nedelje se obeležava Svetski dan deteta – 20. novembar te je u ovoj nedelji organizovan niz aktivnosti u oblasti saobraćajne kulture i bezbednosti u saobraćaju jer su deca učesnici u saobraćaju.

Osnovci kažu da će im poligom koristiti jer  će uz pomoć njega naučiti kako pravila ponašanja u saobraćaju, posebno odgovornost pešaka. Kako su nam kazali škola od ove godine ima i novi predmet “Deca u saobraćaju”, te je ovo način da teorijsko znanje primene u praksi.

“Mi smo od septembra uveli novi predmet Deca u saobraćaju. Reč je o slobodnoj nastavnoj aktivnosti koju je škola sama uvela, a koju pohađaju mahom učenici petog razreda odnovne škole”, kazala je direktorka škole Divna Stevanović i dodala da vlada veliko interesovanje učenika za ovaj  predmet.

Podsetimo OŠ “Njegoš” u gradskoj opštini  Pantelej takođe ima poligon koji je izgrađn pre više godina.

Kada je reč o bezbednosti u saobraćaju u Nišu se svako malo desi po neka nesreća u kojoj stradaju pešaci. Čelnici grada već duže vreme najavljuju postavljanje sigurnoshih kamera i zaštitnih ograda na spornim bulevarima, ali je sve ostalo samo na tome.

Prema rečima Vladislave Ivković, pomoćnice gradonačelnice za komunalne delatnosti u toku je izrada projekta za postavljanje nadzornih kamera na takozvanim crnim tačkama u gradu koje će dostaviti MUP.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Pete Townsend
Za 1 minut

Face to Face

Pete Townsend
Rolling Stones
Za 5 minuta

(I Can't Get No) Satisfaction

Rolling Stones
Mambo All Stars And a.Banderas
Za 9 minuta

Bella Maria of My Soul

Mambo All Stars And a.Banderas
Francoise Hardy
Za 13 minuta

Comment Te Dire Adieu

Francoise Hardy
Badfinger
Za 16 minuta

Without You

Badfinger

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend