Društvo

Čuvenoj kobili Rajni iz ZOO Planeta potrebna pomoć za lečenje

Udruženju Zoo Planet iz Niša hitno je potrebna finansijska pomoć za lečenje kobile Rajne. Osnivač udruženja Dušan Stojanović apeluje na građane da pomognu jer je u narednih 20 dana potrebna terapija i inhalacija koja košta 67,800 dinara.

Kobila Rajna prepoznatljiv je stanovnik  ZOO Planeta, a građani su već navikli da je viđaju i na raznim događajima gde su prisustvovali predstavnici  ovog druženja. Do sada je najčešće bila učesnik na viteškim  festivalima u Tvrđavi, kao i mnogobrojnim manifestacijama posvećenim najmlađima.  Kako bi je još dugo viđali i divili se njenoj lepoti, neophodna je finansijska pomoć za njeno dalje lečenje, apeluju iz  udruženja ZOO Planet.

Rajni je ustanovljeno da ima bakteriju Streptokoke u nosu koja može da bude vrlo opasna po njeno zdravlje. Troškovi za terapiju su veliki, a životinja o kojima se staraju volonteri je sve više, pa im je pomoć preko potrebna.

,,Predstoji nam 20 dana teške borbe sa bakterijom, gde smo uključili i poseban režim ishrane, inhalaciju, šetnje u ispustu i svakodnevnu dezinfekciju samog boksa, hranilice i pojilice kao i dodatne biljne meleme i čajeve koji bi tebalo ovoga puta da pomognu”, kaže Dušan Stojanović.

Ukupni troškovi  terapije iznose 67.800,00 dinara, a iz udruženja kažu da ukoliko terapija ne bude uspešna Rajna će biti operisana.

,,Dobili smo informaciju da ukoliko sada terapija ne pomogne i ne uspemo da uništimo bakteriju, moraće operativnim putem da se rešava problem i da se otvara sinuus”,-objašnjava.

Svi zainteresovani mogu pomoći Rajni uplatom na račun Udruženja ZOO Planet: 105-22423-78 ili putem PayPal-a: zooplanet.nis@gmail.com.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 40 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 32 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend