Društvo

Cvet za Jovana: Poslednji pozdrav za nastradalog dečaka

Foto: Fejsbuk, "Cvet za Jovana"
Na mestu tragedije porodica i građani odaće počast tragično preminulom dečaku Jovanu Veselinoviću. Akcijom "Cvet za Jovana", porodica poziva građane da dođu na mesto gde je Jovan pronađen.

Tužan kraj priče o Jovanu Veselinoviću  odzvanja u našem gradu. Porodica je iz ljubavi prema njemu odlučila da u utorak 23. februara u 12 časova u ulici Branka Krsmanovića, gde je momak pronađen, pozove sve sugrađane da dođu i ostave cvet i upale sveću.

Na ovaj način porodica želi da se oprosti od Jovana, a na ideju su došli nakon što je njegova majka Milica Cvetković podelila poruku na svom Fejsbuku namenjenu svima nama.

,, Ja imam samo jednu molbu, u ime mog Jovana. Učinite danas neko dobro delo. Bilo koje. Nahranite nekog gladnog, udomite psa ili macu sa ulice,  donirajte SMS za bolesnu decu, pomozite nekom starijem da pređe ulicu. Ako vidite da u redu na kasi nekome zafali para, doplatite mu, zasadite drvo, recite mami da je volite. Zagrlite vaše dete jako najjače. Za mog Jovana. Za njegovu čistu dušu. Za njegov večiti osmeh,” napisala je naša sugrađanka i majka preminulog.

Pozvani su svi koji žele da odaju počast bilo da su ga poznavali ili ne.

,, Nažalost, njegov “san” je trebao da se desi da se svi probudimo. Porodica bi volela da na mestu gde je “utonuo u san”, ko želi donese cvet za Jovana ili zapali sveću, i u narednih 40 dana učini svako od nas neko dobro delo. Nahrani osobu, nahrani životinju, spasi životinju, pokloni nekome pažnju, pošalje budi human-SMS, sasluša nekoga, čuje još više,” napisali su njegovi najmiliji u pozivu pod nazivom”Cvet za Jovana”.

Nakon završene obdukcije utvrđeno je da je smrtonosne povrede  zadobio nakon pada sa velike visine, odnosno sa četvrtog ili petog sprata.

Jovan Veselinović, koji je nestao u 17. februara u sredu, pronađen je 21. februara mrtav u Ulici Branka Krsmanovića, na samo nekoliko stotina metara od policijske stanice. Iz policije kažu da telo verovatno nije pronađeno ranije zbog obližnjeg žbunja.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend