Društvo

Da li ćemo dočekati svečano otvaranje mosta 1. avgusta?

Radovi na Tvrđavskom mostu privode se kraju i kako deluje, most bi mogao da bude završen u najavljenom terminu, odnosno 1. avgusta. Sotirovski ističe da bi radovi trebalo da budu okončani u naznačenom roku, ali i da postoji "mogućnost da se produže za dan-dva kako bi se uredile sve finese".

“Prvi avgust se približava, ja zaista sada verujem da će firma koja izvodi radove na Trgu i na mostu završiti sve u predviđenom roku”, kazala je Sotirovski na konferenciji za novinare. Prema njenim rečima, radovi bi mogli da se produže za dan-dva, kako bi se uredile sve finese.

Ona ističe da će most biti završen pred početak letnjih festivala koji se organizuju u Tvrđavi.

Građani, međutim, ne veruju u obećanja, jer su, kako kažu, mnogo puta izneverena. Oni takođe smatraju da popločavanje mosta nije dobra ideja, jer su kocke vrlo klizave i da će se tek zimus pokazati da je popločavanje mosta bila loša ideja. 

Podsetimo Aktivisti niškog odbora Stranke slobode i pravde okačili su transparent “500 dana” na zidinama Tvrđave, kako bi podsetili na dužinu trajanja rekonstrukcije mosta. Iz Stranske slobode i pravde kažu da je kraće trajala izgradnja novog mosta, nego rekonstrukcija postojećeg.

“Ljudima je trebalo 270 dana da odu na Mars, a niška naprednjačka vlast ni za 500 dana nije sposobna da rekonstruiše već izgrađeni most”, navodi se u saopštenju SSP.

Opozicija dalje navodi da je cela Srbija  čula za Skadar na Nišavi i da će transparent lako biti uklonjen, ali sramota živi doveka.

Podsetimo, radovi na centralnom gradskom trgu počeli su krajem juna 2019. godine. Kada se marta 2020. godine započelo sa rekonstrukcijom mosta rečeno je da će radovi biti gotovi za tri do četiri meseca, ali se to nije desilo.

Zbog toga je Urbana gerila je zbog toga upisala Tvrđavski most u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji Najduže trajanje rekonstrukcije mosta do 50 metara.

Rokovi za završetak radova su produžavani više puta kao i bankarska garancija.

Da li će radovi biti okončani 1. avgusta ili će možda most kao i pokretne stepenice koje zapravo to nisu, biti pušten u rad na “dva minuta” , čisto da se ispoštuje najnoviji rok, a onda nastaviti kako bi se uredile finese, saznaćemo uskoro.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Mononeon
Za 1 minut

Invisible

Mononeon
Parov Stelar And Kovacs
Za 5 minuta

Snake Charmer

Parov Stelar And Kovacs
Temptations
Za 8 minuta

Superstar (Remember How You Got Where You Are)

Temptations
Mark Morrison
Za 11 minut

Return of the Mack

Mark Morrison
Soultans
Za 14 minuta

Cant Take My Hands

Soultans

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend