Društvo

Da Mile stane na noge – Zoo planetu potreba pomoć za lečenje magarenceta

Foto: Zoo planet
Petomesečno magare, Mile, kog su volonteri niškog Zoo planeta spasili na Krčedinskoj adi početkom godine, nakon što su ga pregazile krave i konji koji su pokušavali da otuda pobegnu, pri čemu je zadobilo povrede desnog prednjeg kopita i iščašeno levo rame, trenutno je u Zoo kutku. Pred njim dug period oporavka, iz Zoo planeta pozivaju sve ljude dobre volje da svojim donacijama doprinesu da magare ponovo stane na noge.

Novi stanar Zoo kutka svega par meseci star, došao je sa Krčedinske ade , nakon što su ga volonteri Zoo planeta spasili i doveli u Kamenicu. Magare nazvano Mile, ili kako ga od milošte zovu Milence u Zoo kutak je primljeno sa povredama  kopita i isčašenjem ramena.

„Milenceta je pregazila stoka koja je pokušavala da izvuče živu glavu i tom prilikom Mile je zadovio ozbiljnu povredu desnog prednjeg kopita i isčasenja levog ramena. Prilikom evakuacije stoke u kojoj je učestvovalo i ovo udruženje, pronađen je Mile. Mali bebac promrzao na Krčedinskoj adi. Transportovan je za Niš i trenutno boravi u prostorijama udruđenja Zoo planet iz Kamenice, i pred njim je žestoka borba da počne normalno da hoda i da se povrede saniraju“, navodi se u apelu za pomoć na društvenim mrežama.

Svi ljudi dobre volje magaretu mogu pomoći uplatom novčanih sredstava na račun Udruženja  105-0000000022423-78 ili tako što će zajedno sa mališanima otići do Zoo kutka upoznati Milenta i njegove drugare, provesti neko vreme sa njima, odneti im hranu ili ostaviti prilog u kutiju za donaciju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

St Paul And the Broken Bones
Za 3 minuta

That Glow

St Paul And the Broken Bones
Mother Earth
Za 6 minuta

Jesse

Mother Earth
Oktobar 1864
Za 10 minuta

Crni Ples

Oktobar 1864
Bane Lalic & Mvp
Za 13 minuta

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp
Zemlja Gruva!
Za 17 minuta

Krugovi

Zemlja Gruva!

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend