Društvo

Dan kućnih ljubimaca u Prvoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac

„Čapina izložba“ naziv je manifestacije koju Učenički parlament Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ organizuje od 19 sati u svom školskom dvorištu. Ovo je prilika da učenici i profesori dovedu svoje kućne ljubimce, druže se i ukažu na brojne vrednosti koje ovakva okupljanja neguju.

Članovi Parlamenta došli su na ideju da se u školi pokrene nova aktivnost koja bi mogla postati tradicionalna. Maturantkinja Tea Tonić kaže da su ovakvi događaji veoma važni, a školski život čine lepšim.

„Pre svega mi maturanti smo želeli da pokrenemo akciju i ostavimo neki trag ovom inicijativom. Dali  smo ideju da se organizuje izložba kućnih ljubimaca koja bi okupila učenike naše škole, a iskreno se nadamo da će postati tradicija“.

Članovi Učeničkog parlamenta su se potrudili da organizuju niz aktivnosti za večerašnje druženje, osmislili su mini takmičenje u više kategorija za ljubimce, čak obezbedili sponzora za simbolične nagrade i poslastice za kućne ljubimce.

Očekuju da im se pridruže i članovi porodica, roditelji, braća i sestre, mnogo dece. Veruju da su ovakva druženja i okupljanja važna zbog zbližavanja, boljeg upoznavanja, pozitivnije atmosfere. Važno je i to što žele da ukažu i na odnos prema životinjama i kućnim ljubimcima, koji postaju deo brojnih porodica.

Poslednjih godina razvoj tehnologije, upotreba mobilnih telefona, društvene mreže dovode do otuđenja. Ovom akcijom niški gimnazijalci žele da podsete da je  druženje na otvorenom, „uživo“,  nezamenljivo.

A danas će se družiti pripadnici najrazličitijih generacija sa svojim kućnim ljubimcima u školskom dvorištu Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“. Izložba, simbolično nazvana „Čapina“, u dvorištu najstarije niške gimnazije trajaće  od 19 do 20 i 30.

Zorica Milenković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Robert Plant
Za 3 minuta

Sea of Love

Robert Plant
Demis Roussos
Za 6 minuta

From Souvenirs to Souvenirs

Demis Roussos
Simple Minds
Za 8 minuta

Human Traffic

Simple Minds
Shy Fx & Liam Bailey
Za 12 minuta

Come Around Slowly

Shy Fx & Liam Bailey
John Mayer
Za 15 minuta

Last Train Home

John Mayer

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend