Društvo

Danas je Svetski dan radija

Foto: City Smart radio
Na današnji dan, 13. februara, širom planete obeležava se Svetski dan radija. Ustanovljen je od strane Uneska, 2011. godine, pošto je 13. februara, sada već davne 1946. godine, prvi put emitovan program Radija UN.

Svetski dan radija obeležava se sa ciljem promocije svega onog što radio, kao jedinstven medij, pruža publici.

Radio je nekada bio primaran medij. Kako je vreme prolazilo, primat preuzimaju televizija, a kasnije internet, ali se radio menjao, prilagođavao i ostao medij koji se najviše konzumira na globalnom nivou. To je postigao tako što je sačuvao glavne svoje karakteristike, negujući raznolikost i predstavljajući platformu za demokratski diskurs.

Ono što posebno izdvaja radio jeste da je medij koji ima tu sposobnost da dopre do najudaljenijih zajednica i mogućnost da predstavlja glas marginalizovanih i ranjivih grupa.

Jedan od „najbržih“ medija, publici nudi pravovremene informacije o svim bitnim dešavanjima, širom planete.

Dopirući do najširih slojeva stanovništva radio je bio i ostao medij koji podstiče komunikaciju, obrazovanje i ima mogućnost negovanja kulturnog i političkog dijaloga.

Radio je jedinstveno pozicioniran da okuplja zajednice i podstiče pozitivan dijalog za promene. Slušajući svoju publiku i odgovarajući na njihove potrebe radijski servisi pružaju raznovrsnost pogleda i glasova potrebnih za suočavanje sa izazovima sa kojima se svi suočavamo.

Nekada razlog okupljanja građana na javnim mestima, a danas pojedinačni prijatelj svakoga od nas, radio je tu da nam muzikom pruži dobru emociju, a pravovremenom informacijom uključi u bitne teme, stvarajući demokratsku atmosferu.

Tokom tehnoloških promena, radio je dokazao svoju fleksibilnost preselivši se sve više na onlajn platforme i razvijajući nove forme.

City Smart radio, već skoro četvrt veka neguje dobar ukus i svojim sugrađanima pruža pravovremene i istinite informacije, kako bi negovao demokratsku misao.

Ovom prilikom pozivamo vas da zajedno, na našim talasima, proslavimo ovaj veliki međunarodni dan.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Frida
Za 2 minuta

I Know Theres Something Going on

Frida
Bananarama
Za 7 minuta

Venus

Bananarama
Andrew Ridgeley
Za 10 minuta

Shake

Andrew Ridgeley
U Skriocu
Za 13 minuta

Ne Brini

U Skriocu
Piloti
Za 17 minuta

Tajna Je U Tebi Skrivena

Piloti

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend