Društvo

Deca dobijaju pet novih mobilijara

Parkovi i dečja igrališta u gradu biće bogatija za pet novih dečjih mobilijara. Radnici JKP Mediana postavili su novi mobilijar u parku Svetog Save, a do kraja dana će svaka gradska opština imati novi sadržaj namenjen mališanima.

„Mi smo u saradnji sa gradskim opštinama obezbedili mobilijare. Oni su obezbedili podlogu, a mi mobilijare, iz redovnih sredstava preduzeća“, kazao je Ivan ihajlović, direktor JKP Mediana.

On je objasnio da će svaka od gradskih opština dobiti po jedan mobilijar koji će biti postavljen u parku ili na dečjem igralištu. Mobilijari su sertifikovani i bezbedni za mališane, a Mihajlović podseća da je ove godine počela sertifikacija mobilijara.

„Javno-komunalno preduzeće Mediana je pokrelo sertifikacije dečjih mobilijara u skladu sa pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta. Taj proces je započet u 2021. godini i nadamo se da ćemo naredne godine sertifikovati sve mobilijare i da će deca moći bezbedno da ih koriste“, ističe Mihajlović i dodaje da je trenutno sertifikovano i potpuno opremljeno oko 17 mobilijara.

Miroslav Đokić, gradski većnik resorno zaduženza komunalne delatnosti kaže da je u planu postavljanje još pet dečjih mobilijara i to već početkom naredne godine.

„U sledećoj godini nas očekuje postavljanje još pet novih mobilijara koji će biti veći i opremljeniji od postojećih. Ono što jeste bitno je da smo pored postavljanje novih mobilijara za sledeću dodinu predvideli i 3,5 miliona za održavanje postojećih i njihovo sređivanje kako bi bili bezbednii za korišćenje“, kaže Đokić.

U  planu je da se mobilijari nabavljeni putem donacija ili kupljeni iz budžeta gradskih opština uvedu u redovno održavanje.  O mobilijarima će starati JKP Mediana koja je trenutno zadužena za 280 dečjih igrališta.

Zbog čestih slučajeva vandalizma, gradonačelnica Draga Sotirovski najavljuje čuvare u parkovima.

Podsetimo i dečji mobilijar u ulici Majakovskog u naselju Duvanište, poslat je na atestiranje krajem septembra, ali još uvek nije vraćen.

Stanari ove ulice strahuju da im tobogan neće biti vraćen, jer ih ni ranije niko nije obavestio o atestiranju tobogana, samo su došli da ga uklone, ali su deca prvi uspela da ga odbrane jer je to njihov jedini prostor za igru.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Toploader
Za 0 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader
Jonny Lang
Za 3 minuta

Lie to Me

Jonny Lang
Rabbitt
Za 7 minuta

Locomotive Breath

Rabbitt
Tom Jones
Za 10 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones
Tunel
Za 14 minuta

Volim Sax

Tunel

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend