Društvo

Deca odbranila tobogan, komunalna inspekcija odustala od uklanjanja

Radnici JKP Mediana su u utorak ujutru po nalogu Komunalne inspekcije otišli su ulicu Majakovskog, u naselju Duvanište, sa namerom da uklone dečji mobilijar koji se nalazi ispred stambenog bloka. Stanari okolnih zgrada koji su, pre deset godina, mobilijar kupili zajedno sa opštinom Medijana nisu pristali na njegovo uklanjanje. Mališani koji su prisustvovali čitavom događaju popeli su se na mobilijar i skandirali "ne damo tobogan". Nakon kraće rasprave sa odlučnim stanarima komunalci su odustali od pokušaja da uklone tobogan.

Žitelje ove ulice je pre dva dana probudila buka. Kada su izašli napolje zatekli su radnike JKP Mediane koji su došli da uklone mobilijar. Kako im je rečeno za uklanjanje spornog tobogana nalog je izdala Komunalna inspekcija.

Stanari kažu da su se nadležni potrudili oko uklanjanja tobogana i da su pored radnika komunalnog bili prisutni i komunalna inspektorka, ali i načelnik komunalne policije lično. “Svi oni su došli da uklone jedan dečji tobogan. Tom prilikom su nam dali najrazličitija objašnjena od toga da “zahvalimo komšinici”, pa do atesta, tj. pregleda tobogana, zarad brige o bezbednosti naše dece”, pričaju okupljeni stanari.

“Mobilijar smo kupili 2011. godine. U kupovini su ravnopravno učestvovali nadležna opština i stanari. Za čitavih deset godina nijedno dete se nije povredilo na toboganu, a kada već govorimo o bezbednosti reći ću vam da niko nijednom za sve ovo vreme nije brinuo o tome, niti pregledao tobogan”, kaže jedan od stanara.

Stanari veruju da je neko imao interes da ukloni tobogan i da nisu računali na decu koja su ga branila. Naime kada su radnici došli da uklone sporan mobilijar deca su se popela na tobogan i skandirala “ne damo tobogan”. Posle kraće rasprave sa stanarima inspekcija je odustala od uklanjanja tobogana.

Roditelji kažu da deca pitaju da li su bila loša kada čike i tete dolaze da im odnesu tobogan? Dok je novinarka razgovarala sa roditeljima prišao je jedan dečak i upitao kada će doći da im uzmu tobogan i koliko im još vremena ostaje za igru?

Predstavnici stanara su sutradan otišli u opštinu gde su dobili obećanje da će problem biti rešen u njihovu korist. To je za City Smart radio potvrdio Nebojša Kocić, predsednik Gradske opštine Medijana.

“Novi zakon je predvideo da svaki mobilijar mora biti atestiran, što ovaj mobilijar nije. Zbog toga ćemo ga testirati. To je važno zbog bezbednosti dece, jer su ipak deca u pitanju i o njima moramo da vodimo računa”, kazao je Kocić.

On objašnjava da mobilijar neće biti uklonjen, samo pomeren par metara dalje zbog stanara jedne od zgrada kojima smeta buka. “Razgovarao sam sa gradonačelnicom da nam ustupe gradsko zemljište kako bismo mogli da nesmetamo postavimo mobilijar”, kaže Kocić.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Mark Morrison
Za 1 minut

Return of the Mack

Mark Morrison
Soultans
Za 4 minuta

Cant Take My Hands

Soultans
Busy Signal
Za 8 minuta

Mariwana

Busy Signal
Protoje
Za 12 minuta

Switch it Up Ft. Koffee

Protoje
Jehro
Za 16 minuta

Life

Jehro

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend