Društvo

Deca traže prostor za igru umesto parkinga, nadležne mole da preispitaju odluku

Igrom između dve vatre, preskakanjem konopca, pozorišnom predstavom i drugim sportskim i kulturnim sadržajima učenici OŠ "Sveti Sava" iskazali su svoju želju da u neposrednoj blizini škole bude izgrađen prostor za igru, a ne autobomile. Oni su prigodnom manifestacijom pod nazivom "Deca vas mole, hoćemo prostor za igru pored škole" apelovali na savest nadležnih da još jednom razmisle o izgradnji parkinga pored školskog dvorišta.

Roditelji ističu da će biti istrajni u borbi za zdravlje svoje dece koje će kako kažu izgradnjom parkinga na svega dvadeset metara od školskog dvorišta, biti ugroženo izduvnim gasovima iz automobila i nesnosnom bukom.

“Naša borba je borba za našu decu. Interes nas kao roditelja je zdravlje naše dece i za to se borimo, mi se ne borimo protiv određene političke garniture, nego protiv loše odluke onih koji su na vlasti a u cilju zaštite dece”, kaže jedna majka.

Dodaje da je sama ideja humanitranog parkinga pored škole konstradiktorna jer dok se skuplja novac za lečenje obolele dece, ugrožava se zdravlje one koja su do tog momenta bila zdrava.

Zabirnuti roditelji su pomoć već tražili od Grada i Školske uprave, ali u prvom slučaju razumevanja nije bilo, dok u drugom nije bilo odgovora, dopis su poslali i Ministravu prosvete, a odgovor očekuju.

 

Manifestacija je, kao i prethodni protest održana uz podršku Nacionalne asocijacije dece i roditelja Srbije. Podršku su pružile i brojne komšije i građani koji smatraju da parkingu nije mesto pored škole i parka, već zelene površine i prostor za igru i rekreaciju.

Podsetimo, radovi na izgradnji  parkinga najavljenog novembra prošle godine, počeli su u drugoj polovini marta, a zabrinuti roditelji su pokušali da spreče njegovu izgradnju najpre peticijom,  a kada u tome nisu uspeli organizovali su protest.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 47 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 51 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 58 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 2 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend