Društvo

Deseta generacija Mladih ambasadora započela jednogodišnji mandat

Trideset dvoje srednjoškolaca i studenata, polaznika desete generacije Mladih ambasadora započelo je svoj jednogodišnji mandat. Oni će u narednih godinu dana sticati nova znanja i veštine iz oblasti kulture, kreativnih industrija i preduzetništva u cilju doprinosa lokalnoj zajednici.

„Važan jubilej za nas, deseta generacija mladih amsadora startuje svoj jednogodišnji mandat. Ukupno ih je 32, a reč je o srednjoškolcima i studentima“, kaže Snežana Andrić predsednica Mladih ambasadora.

Sagovornica se osvrnula na proteklu deceniju i prosetila ranih početaka. Krenuli smo kao ambasadori kulture i razvijali se iz godine u godinu, učili, menjali se, sazrevali i sa svakom generacijom smo naučili nešto novo. Mnogo toga se promenilo, ali ono što je ostalo isto jeste da radimo sa mladim ljudima koji žele da menjaju sviju zajednicu, da grad čine boljim, da jačamo njihove veštine i damo im prostor da razvijaju svoje ideje“, kaže Andrić.

Jubilarna deseta generacija okupila je mlade ljude sa vizijom, spremne da promene svet na bolje i svojim idejama doprinesu boljitku čitavog društva.

„Ovo je moj drugi mandat u Mladim ambasasorima koji su mi omogućili da se razvijam i stičem nova znanja i iskustva u oblasti kulture, inovacija i preduzetništva“, kaže Mirjana Ivković, inače studentkinja prava. Dodaje da je kultura oblast u kojoj se pronalazi, te kako kaže nekoliko godina volontira u Niškom kulturnom centru, te smatra da je kultura važna za razvoj mladih, ali isto tako da mladi mogu da doprinesu razvoju same kulture.

Pored innauguracije nove generacije Mladih amabasadora izabrani i počasni ambasadori tj. pojedinci koji su svojim doprinosom i zalaganjem zaslužili ovu laskavu titulu.

Podsetimo, Mladi ambasadori su omladinska organizacija osnovana u januaru 2014. sa ciljem jačanja kapaciteta mladih kroz akcije usmerene na multisektorsku saradnju i razvoj svakog pojedinca s idejom daljeg doprinosa razvoju lokalne zajednice.

Za devet godina realizovali su preko 50 projekta i više od 300 edukativnih radionica vezanih za lični i profesionalni razvoj ljudi iz različitih društvenih grupa u zajednici. Glavne aktivnosti su fokusirane na kulturu i kreativne industrije, preduzetništvo, socijalnu ekonomiju, tržišno plasiranje i održivi razvoj lokalne zajednice kroz edukaciju, vršnjačku komunikaciju, razmenu znanja, digitalnu transformaciju i inovativne tehnologije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Razorlight
Za 2 minuta

You Are Entering the Human Heart

Razorlight
Nickelback
Za 6 minuta

High Time

Nickelback
Chvrches
Za 9 minuta

Killer

Chvrches
Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big S
Za 12 minuta

Feels

Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big S
Daft Punk
Za 16 minuta

Give Life Back to Music

Daft Punk

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend