Društvo

Desetar Ognjen Trajković dobio mural u rodnom Vranju

Foto: J.K.
U Karađorđevoj ulici u Vranju oslikan je mural sa likom desetara Ognjena Trajkovića, koji je poginuo u aprilu, prilikom izvođenja padobranskog skoka. Mural je oslikao njegov prijatelj, umetnik Stefan Stojanović Sleš.

Na ulazu u haustor kod Novogradnje oslikan je lik 21-godišnjeg vojnika. Prijatelji i porodica mladića izrazili su želju da se u njegovom rodnom gradu izradi mural, a čast da to uradi pripala je njegovom prijatelju umetniku Stefanu Stojanoviću Slešu.

Podsetimo Ognjen Trajković bio je padobranac u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu. On je poginuo 21. aprila, prilikom izvođenja padobranskog skoka. Prema pisanju „Blica“ do nesreće je došlo kada je vojniku zamrsio padobran.

Nesreća se dogodila na prostoru gde je smeštena vojna jedinica, na niškom Vojnom aerodromu, kasarni “Narednik-pilot Mihajlo Petrović”.

Trajković je rođen 20. decembra 2000. godine u Vranju. Nije bio oženjen. Javnost će ga pamtiti kao mladića koji je imao veliko srce. Dok će kolege i prijatelji pamtiti njegovu ljubav prema vojnom pozivu, čestitost, hrabrost, drugarstvo i odanost otadžbini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 5 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
On Air!

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 0 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 3 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
Za 6 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend