Društvo

Deveta KreNi konferencija u decembru u Nišu

Nove veštine potrebne za digitalno doba koje mladima mogu pomoći da se izdvoje na tržištu rada, tema su ovogodišnje KreNI konferencije koja će se održati 1. i 2. decembra u Nišu. Dvodnevna konferencija posvećena kreativnim industrijama okuplja mlade, koji će na inventivan način odgovoriti na izazove u svom okruženju i dobiti priliku da osvoje studijsko putovanje u inostranstvo.

Na devetoj KreNI konferenciji na temu „Reinventing skills” mladi će imati prilike da čuju iskustva eksperata iz Evrope i sveta. U pitanju su stručnjaci iz Italije, Švedske, Francuske, Austrije, Portugalije i Amerike.

„KreNI konferencija je osmišljena sa idejom da mladim, kreativnim ljudima u Nišu damo priliku da rade sa ekepertima iz oblasti kretivnih industrija koji dolaze iz celog sveta na razvoju svojih ideja. Oni će im pomoći da odgovore na temu ovogodišnje konferencije koja se odnosi na potrebu mladih da se stalno usavršavaju i nauče nove veštine da bi bili zapošljivi na tržištu“, kazala je Snežana Andrić predsednica Mladih ambasadora.

Sagovornica objašnjava da predavači dolaze iz najrazličitijih oblasti kreativnih isndustrija, kao što su arhitektura, dizajn, marketing, menadžment, IT. „Ono što je važno jeste ta prilika da mladi uče i čuju ne samo evropske, već i svestke dobre prakse. Mi smo svesni da toga nema često u Nišu. Mladi ljudi, osim kada odu na neke konferencije u inostranstvo, nemaju prilike da u Nišu rade sa međunarodnim stručnjacima i čuu koji su to tokovi u razvoju veština koji se dešavaju u svetu”, navodi ona.

„Mislimo da je odlična prilika za mlade da zajedno upoznaju, uče i spajaju. I da nađu rešenja za probleme iz svog okruženja i istraže područje kreativnih industrija”, navodi Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Srbiji.

Anja Nikolić, učenica druge godine ETŠ „Nikola Tesla”, na konferenciju je došla jer ju je zanimala reč predavača. „Neka od očekivanja su da naučimo nešto od predavača, upoznamo nove ljude i implementiramo kasnije u lokalne svrhe”, navodi ona. Sličan stav ima i Andrej Gavrilović, učenik trećeg razreda ETŠ „Nikola Tesla”. „Interesuju me predavači koji će predavati o raznim interesantnim temama”, navodi on. Dodaje da želi da nauči različite stvari iz IT sfere, ali i da upozna nove ljude.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Divlji Andjeli
Za 3 minuta

Voli Te Tvoja Zver

Divlji Andjeli
Cacadou Look
Za 7 minuta

Sama

Cacadou Look
Aha
Za 10 minuta

Hunting High And Low (Remix)

Aha
Wham
Za 14 minuta

Club Tropicana

Wham
Rolling Stones
Za 17 minuta

Whole Wide World

Rolling Stones

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend