Društvo

Devetnaestogodišnji Ilija Kocić poneo titulu Bogojavljenskog viteza

Ilija Kocić (19), student Ekonomskog fakulteta u Nišu, prvi je doplivao do Časnog krsta u plivačkom nadmetanju, koje je Gradska opština Medijana, i ove godine, organizovala na otvorenom bazenu Sportskog centra "Čair“.

Ilija prvi put učestvuje na ovoj manifestaciji i najmlađi je takmičar Bogojavljenskog plivanja.

“Odmalena sam sanjao da jednog dana osvojim Časni krst na ovaj dan i danas sam taj san ispunio. Pobedu posvećujem svojoj porodici,” kazao je i dodao sa osmehom da majka ne zna da se prijavio i da će se iznenaditi.

Za Časni krst  plivalo 20 je takmičara, a izuzetak je napravljen zbog naše hrabre sugrađanke, 49-godišnje Violete Đorić, koja se prijavila za Bogojavljensko plivanje.

“Učešće u ovom takmičenju je za mene jedna velika pobeda”, kaže Violeta i dodaje da će se i naredne godine ponovo prijaviti, kao i da očekuje da u godinama koje dolaze bude više žena.

Pobednik ovogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja, darivan je Časnim krstom, zlatnim lančićem sa krstom, lovorovim vencem i novčanom nagradom u iznosu od 30.000 dinara.

Svi takmičari darivani su zlatnim krstićem, dok je jedina dama dobila i buket.

Uz svečani stroj pripadnika Žandarmerije, ceo događaj bio je propraćen simboličnim letom golubova, koji su pušteni pre samog početka takmičenja.

Na ovogodišnje takmičenje prijavilo se 35 takmičara, a lekarski pregled je prošlo njih 20.

Gradska opština Medijana organizovala je Bogojavljensko plivanje u saradnji sa Eparhijom niškom, Sportskim centrom “Čair“, Ronilačkim klubom NAISSUB i Udruženjem golubara “Car Konstantin“.

Manifestacija je održana bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Podsetimo titulu Bogojavljenskog vizeta prethodne godine poneo je policajac Miloš Čičić.

Inače, hrišćanski praznik Bogojavljenje, praznuje se i obeležava u spomen krštenja Isusa Hrista na reci Jordan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 14 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 10 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 7 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend