Društvo

Đorđe Balašević neće dobiti svoju ulicu u Novom Sadu

Foto: CITY SMART
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da Đorđe Balašević neće dobiti svoju ulicu ili most u ovom gradu. Rekao je da je Balašević zaslužio tako nešto, ali da on sam nije želeo da mu se podižu spomenici niti imenuju ulice njegovim imenom.

Vučević je istakao da nije poenta poništavati nešto što je bila Balaševićeva želja, ali da Đole svakako ima prostor u Novom Sadu koji je zaslužio svojim delima. Kako je gradonačelnik Novog Sada kazao za RTS, gradska uprava će večeras od 19 sati organizovati okupljanje u Đoletovu čast. Dodao je da je sve organizovano uz poštovanje intime Balaševićeve porodice i uz poštovanje epidemioloških mera.

U čast ovom umetniku, na bilbordima i autobuskim stajalištima u Novom Sadu osvanuli su stihovi pesama Đorđa Balaševića. Đoletu su želeli da se oduže građani širom Srbije, ali i u drugim zemljama Balkana. Tako su se okupljanja održala u pojedinim mestima. Nišlije su se od umetnika oprostile u parku ispred Gradske kuće. Nekoliko desetina građana tamo je palilo sveće, ostavljalo ruže i plišane igračke i odalo Balaševiću poslednju počast. A u dvorištu osnovne škole “Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi biće napravljen “Đoletov park”. U njemu bi trebalo da bude zasađeno 68 sadnica belog bagrema. To bi bilo srazmerno broju godina koje je pevač imao kada je preminuo.

Ipak, povodom okupljanja u čast Đorđa Balašević, epidemiolozi imaju jasan stav. Epidemiolog dr Ivana Prokić rekla je za list Danas da ljudi ne shvataju da su takvi skupovi u stvari skupovi podrške koronavirusu, od koga je on i umro. Ona je naglasila da treći talas epidemije još uvek nije prošao i da još uvek nije došao očekivani predah.

Đorđe Balašević umro je 19. februara u 68. godini života. Preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine gde je lečen od koronavirusa.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 11 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 8 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 0 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend