Društvo

Dobitnicima uručeno najveće gradsko priznanje, Klub privrednika nagradu preusmerio za izradu statue Patrijarhu Irineju

Na svečanoj Sednici Skupštine Grada u Svetosavskom domu, uručene su nagrade dobitnicima najvećeg gradskog priznanja - 11. januar. U pojedinačnoj kategorji nagrađeni su selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi i jedini specijalista transfuzijske medicine Kliničkog centra, dr Milan Lazarević, dok su u kategoriji kolektiva nagrađeni 63. padobranska brigada Vojske Srbije, Centar za socijalni rad "Sveti Sava" i Klub privrednika "Naisus".

Dragana Stojkovića Piksija je nakon plasmana na Svetsko prvenstvo nominovao lično predsednik Skupštine Grada Niša i Komisije za nagrade “11. januar”, Boban Džunić.  Piksi nije bio u prilici da prisustvuje svečanoj dodeli, ali se okupljenima obratio putem video poruke.

“U poslednje vreme dobijam razna priznanja, čestitke i nagrade, ali za mene posebnu vrednost za imaju one koje dolaze iz mog grada, grada u kome sam rođen, u kome sam odrastao i koji neizmerno volim”, kazao je Piksi i poručio da će se truditi da svoj posao radi najbolje što može i  kroz rezultate koje postiže promoviše i afirmiše i Niš.

Prestižno gradsko priznanje dobio je i doktor Milan Lazarević sa Klinike za kardiovaskularne bolesti, inače jedini specijalista tranfuzijske medicine Univerzitetskog kliničkog centra.

Doktor Lazarević je istakao da mu nagrada puno znači jer odaje priznanje ne samo njegovom radu, već iustanovi u kojoj je zaposlen. Ističe da je ponosan na tim od dvadesetak ljudi koji su zajedno sa njim pronikli u tajne kliničke tranfuziologije i hemostaziologije, a koja im omogućavaju da pacijentima puže najveću moguću negu.

Pored istaknutih pojedinaca koji su dobili najveće gradsko piznanje nagrade su uručene i kolektivima. Kako je navedeno u obrazloženju, elitna jedinica Vojske Srbije -63. padobranska brigada je uvek tu za Nišlije, Centar za socijalni rad  pomaže na hiljade porodica, a privrednici su tokom pandemije pokazali koliko su važni za grad.

Klub privrednaka Niša  odlučio je da novčani deo nagrade preusmeri Eparhiji niškoj za izgradnju statue blagopočivajućem Patrijarhu Irineju koji je 35 godina službovao u Nišu.

Podsetimo nagrada 11. januar se dodeljuje za izuzetna dostugnuća pojedinaca i kolektiva, od 1995. godine. Komisiju za dodelu nagrade čine predstavnici Grada, Crkve, Vojske i Univerziteta.

Nagrada se sastoji od plakete, statue i novčanog iznosa. Fond za dodelu nagrade je 500.000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 16 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 13 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 5 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend