Društvo

Doček moštiju Svete Petke u petak u istoimenom hramu u Nišu

Foto: Vikipedija
U petak 15. oktobra u 17h u hramu Svete Petke u Nišu biće organizovan doček moštiju svetiteljke. Mošti će u ovom hramu biti izložene do nedelje 17. oktobra.

“Sa velikom radošću obaveštavamo verni narod Eparhije niške da će, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. G. Porfirija i Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. Arsenija, mošti Svete Petke, čuvane u njoj posvećenoj kapeli na Kalemegdanu, biti izložene u hramovima Eparhije niške”  piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici Pravoslavne Eparhije niške.

Foto: Pravoslavna Eparhija niška

Doček moštiju biće u niškom hramu Svete Petke, gde stižu 15. oktobra u 17 h. U nastavku, služiće se akatist Svetoj Petki. Mošti će u ovom hramu biti izložene do 17. oktobra, kada će biti premeštene u hram Svete Trojice u Leskovcu, gde će prebivati do 19. oktobra.

Od 19. do 20. oktobra, mošti će biti u pirotskoj Pazarskoj crkvi, a naposletku, od 20. do 21. oktobra, mošti svetiteljke boraviće u hramu Svetog Nikole u Aleksincu.

“Pozivamo sav verni narod da svojim prisustvom doprinese svečanom dočeku svetiteljke, poštovane u celom hrišćanskom svetu, i da pred njenim moštima potraži utehu i ukrepljenje”, pozivaju iz Eparhije niške.

Kako dalje navode iz Eparhije o svim detaljima dočeka moštiju u ostalim hramovima, građani će biti blagovremeno obavešteni.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tears For Fears
Za 1 minut

The Tipping Point

Tears For Fears
Parcels
Za 4 minuta

Somethinggreater

Parcels
Franz Ferdinand
Za 8 minuta

Always Ascending

Franz Ferdinand
Lussi in the Sky
Za 12 minuta

Whole Lotta Love

Lussi in the Sky
Kelis
Za 15 minuta

Perfect Day

Kelis

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend