Društvo

Doček moštiju Svete Petke u petak u istoimenom hramu u Nišu

Foto: Vikipedija
U petak 15. oktobra u 17h u hramu Svete Petke u Nišu biće organizovan doček moštiju svetiteljke. Mošti će u ovom hramu biti izložene do nedelje 17. oktobra.

“Sa velikom radošću obaveštavamo verni narod Eparhije niške da će, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. G. Porfirija i Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. Arsenija, mošti Svete Petke, čuvane u njoj posvećenoj kapeli na Kalemegdanu, biti izložene u hramovima Eparhije niške”  piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici Pravoslavne Eparhije niške.

Foto: Pravoslavna Eparhija niška

Doček moštiju biće u niškom hramu Svete Petke, gde stižu 15. oktobra u 17 h. U nastavku, služiće se akatist Svetoj Petki. Mošti će u ovom hramu biti izložene do 17. oktobra, kada će biti premeštene u hram Svete Trojice u Leskovcu, gde će prebivati do 19. oktobra.

Od 19. do 20. oktobra, mošti će biti u pirotskoj Pazarskoj crkvi, a naposletku, od 20. do 21. oktobra, mošti svetiteljke boraviće u hramu Svetog Nikole u Aleksincu.

“Pozivamo sav verni narod da svojim prisustvom doprinese svečanom dočeku svetiteljke, poštovane u celom hrišćanskom svetu, i da pred njenim moštima potraži utehu i ukrepljenje”, pozivaju iz Eparhije niške.

Kako dalje navode iz Eparhije o svim detaljima dočeka moštiju u ostalim hramovima, građani će biti blagovremeno obavešteni.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 19 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 16 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 12 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 8 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend