Društvo

Doček na trgu izvestan, Grad pregovara sa estradnim zvezdama

Nišlije bi 2022. godinu mogle da dočekaju na centralnom gradskom trgu, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Prema njenim rečima u toku su pregovori sa estradnim zvezdama, a doček građane neće koštati ni dinara, jer će Grad pronaći donatore.

“Mogu da kažem da za sada brojke ohrabruju, što znači da onaj drugi deo jeste da pregovaramo sa estradnim zvezdama, da vidimo šta to možemo pošto relativno kasno ulazimo u taj proces jer nismo smeli ni pre mesec dana kada su brojke bile jako visoke, da se uvrstimo u red gradova koji će imati organizovan doček na Trgu”, ističe gradonačelnica.

Sotirovski nije oktrila imena “zvezda” koje bi uveseljavale Nišlije poslednje noći u decembru, ali je istakla da će Grad pokušati da nađe donatore kako ne bi izdvajao novac iz budžeta.

“Tako da, 80% je za sada da će organizovanog dočeka biti, 20% da neće i gledaćemo zaista ako to tako bude da nađemo donatora koji će nam pomoći da ne izdvajamo ni dinar iz gradskog budžeta, a da opet priuštimo sugrađanima da tu noć dočekaju onako kako je nekada bilo, pre korone”, kazala je Sotirovski.

Kada je reč o ostalim gradovima na jugu, do sada je jedino u Prokuplju  potvrđeno da će biti muzičkog programa, ali za doček Srpske nove godine, dok su Vranjanci oduluči da novac od dočeka preusmere u humanitarne srhve.

Podsetimo novogodišnje ukrašavanje grada počelo je krajem novembra, a ukrasi su prošlogodišnji. Iako je u planu javnih nabavki Parking servisa bilo previđena kupovina novogodišnje dekoracije i u Programu poslovanja za 2021. godine stoji da je plan da se za to uloži nešto više od 8 miliona, tender za to nije bio raspisan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 20 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 17 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 13 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 9 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend