Društvo

Dodeljene stipendije Fonda „Sveta Petka“

Gradska opština Medijana, tradicionalno, u okviru Fonda „Sveta Petka“ dodelila je i ove godine stipendije najboljim studentima i nagrade talentovanim sugrađanima u oblasti nauke, kulture, umetnosti i sporta.

Stipendije je dobilo 11 studenata sa nekoliko niških fakulteta, četvorica talentovanih sugrađana nagrađeni su iz oblasti nauke, dvojica iz oblasti kulture i umetnosti i trojica iz oblasti sporta.

Uz izraze zahvalnosti mladima, koji su uprkos teškom vremenu u kome živimo, svojim rezultatima pokazali da su se izborili za suštinu pravih vrednosti, predsednik GO Medijana prim.dr sci. med. Nebojša Krstić je rekao da je „ jedan od najlepših dana u GO Medijana je upravo dan, kada se dodeljuju stipendije i nagrade najuspešnijim Medijancima, a posebno zbog toga što se to dešava u vreme darivanja“.

Gradska Opština Medijana, u narednoj 2014. godini, koju je proglasila godinom deteta, definisala je nekoliko strateških ciljeva i to u oblasti pronatalitetne politike i podsticaja rađanja, više sredstava za stipendije, nagrade i za vantelesnu oplodnju.

Predsednik najveće gradske opštine uputio je poziv za saradnju mladima, udruženjima, organizacijama da se jave sa novim idejama i projektima, a da će GO Medijana biti uvek tu da ih podrži.

Predsednik Skupštine GO Medijana, koji je i predsednik Komisije za dodelu ovih značajnih priznanja, Momčilo Radojičić, nada se da će nagrade biti podstrek nagrađenim mladim ljudima za dalji napredak u karijeri, ali i motivacija drugima da budu aktivniji.

Stipendije se studentima dodeljuju na godišnjem nivou i iznose 10.700 dinara, dok talenti dobijaju jednokratne nagrade u iznosu od 30.000 dinara.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Hanne Boel
Za 2 minuta

I Wanna Make Love to You

Hanne Boel
Guns 'n' Roses
Za 6 minuta

Since I Don't Have You

Guns 'n' Roses
Bijelo Dugme
Za 10 minuta

Ima Neka Tajna Veza

Bijelo Dugme
Leb I Sol
Za 13 minuta

Tako Blizu

Leb I Sol
Galija
Za 17 minuta

Trube

Galija

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend