Društvo

Dodeljeni stanovi vojnicima i vojnim penzionerima u Nišu

Foto: Ministarstvo oddbrane Republike Srbije
Ključeve 33 stana i 9 ugovora o zakupu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uručio je ministar odbrane Nebojša Stefanović na ceremoniji u Nišu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Stefanović je na ceremoniji održanoj juče u Domu Vojske u Nišu zahvalio aktivnim i penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije za vernu službu otadžbini, a potom im ulručio ključeve novih domova.

„Potpuno sam svestan koliko je teško biti vojnik, koliko je teško nositi uniformu i drago mi je da se danas ove 33 porodice useljavaju u svoje domove i da su ovih devet ljudi potpisom ugovora počeli sa otkupom stanova i uskoro će postati njihovi vlasnici“, kazao je ministar Stefanović na ceremoniji, a saopštilo Ministarstvo.

Ministar je dodao da je ovo način da se država oduži onima koji su godinama gradili sistem odbrane i čuvali našu zemlju i da je biti vojnik mnogo više od profesionalne karijere.

„Njihov posao je mnogo više od karijere, neko ko je vojnik čini mi se, zauvek je vojnik i na takav način se i odnosi prema svojoj zemlji, to se vidi i drago mi je da država Srbija i te kako može da vam se zahvali i na ovaj način“ ,istakao je Stefanović .

Svečanom uručivanju ključeva i ugovora prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić, načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Dragan Milković, načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Slobodan Starčević, kao i porodice pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Podsetimo, stanovi za pripadnike snage bezbednosti u okviru kompleksa Novi Niš zavšeni su u martu mesecu, a ključevi 152 stana predati su vlasnicima u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i ministra odbrane Nebojše Stefanovića, dok bi još 190 stanova u izgradnji u naselju Stevan Sinđelić trebalo da budu zavšeni juna meseca.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Shivaree
Za 0 minuta

Goodnight Moon

Shivaree
Amy Macdonald
Za 5 minuta

Mr. Rock And Roll

Amy Macdonald
Janis Joplin
Za 8 minuta

Me And Bobby Mcgee

Janis Joplin
Peggy Lee
Za 12 minuta

Why Don't You Do Right (Get Me Some Money Too)

Peggy Lee
Grover Washington Jr.
Za 14 minuta

Just the Two of Us

Grover Washington Jr.

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend