Društvo

Dok građani muče muku s parkiralištima, iz Parking servisa smatraju da je efekat uvođenja Oka sokolovog odličan

Dok građani upozoravaju da je Oko sokolovo slabovido za parking mesta namenjena osobama sa invaliditetom i da kažnjavanje neće rešiti problem nedostatka parking mesta u gradu, iz Parking servisa ističu da su efekti uvođenja ovog sistem odlični.

Od uvođenja Oka sokolovog prošlo je gotovo tri meseca, a građani i dalje smatraju da je najpre trebalo rešiti problem parkinga u gradu, pre uvođenja bilo kakve kontrole, ali i kazni.

“U gradu nema dovoljno parking mesta i to je problem o kome je trebalo misliti pre nego što je uvedeno Oko sokolovo.  Parking je teško naći, a i kad ga nađem uslovljena sam da do posla hodam duplo duže nego kada bih krenula pešaka. Nije problem da se parking plati, problem je što nema dovoljno parking mesta. Nisu nam obezbedili parking, ali nas zato kažnjavaju”, kaže jedan sugrađanka.

Pored toga, Oko sokolovo se pokazalo i kao slabovido kada je reč o parking mestima za osobe sa invaliditetom jer sistem ne prepoznaje nalepnice, što je još jedan od problema sa kojim se suočavaju Nišlije.

Ipak, i pored svih žalbi građana i kako se u prethodnom slučaju pokazalo nedostataka sistema, iz JKP Parking servisa ističu da su zadovoljni radom Oka sokolovog koji se kako kažu pokazao vrlo efektnim.

“Mislim da smo i sami svedoci da je grad otvoreniji u poslednje vreme, od kako je krenuo da funcioniše sistem kontrole putem video nadzora. Svedoci smo da su saobraćajnice prohodnije, da ima više slobodnih mesta za parkiranje, a mi smo utvrdili da je obrt na parkiralištima veći tako da posle tri meseca možemo da kažemo da su efekti odlični”, ističe Marijana Radosavljević, rukovodilac službe za kontrolu parkiranja Parking servisa.

Podsetimo, Oko sokolovo je u Niš stiglo 1. jula, a građani u prvih mesec dana nisu kažnjavani već samo opominjani da su se pogrešno parkirali i načinili prekršaj.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 39 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 36 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 32 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 28 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend