Društvo

Dok stanari Knjaževačke strahuju zbog žica upletenih u krošnje drveća, u JKP “Mediana” se izvinjavaju zbog gubitka zahteva

Stanari zgrada 173, 175 i 177 u Knjaževačkoj ulici imaju problem sa krošnjama drveća čije su grane upletene u žice od bandera. Kako su nam kazali pri malo jačem vetru sijalica neprekidno treperi, te se boje da će u slučaju nevremena ostati potpuno bez struje. O pomenutom problemu obavestili su JKP "Medianu" još pre mesec dana, ali problem još uvek nisu rešili jer se zahtev građana "zagubio" negde usput.

“Naš najveći problem je drveće koje se toliko razgranalo i  zaplelo u strujne žice, da svaki put kada bude malo jači vetar mi strahujemo da ćemo ostati bez struje. Sijalica neprekindo treperi i mi samo čekamo momenat kada ćemo ostati u potpunom mraku”, priča Katarina Baljić upravnica jedne od  pomenutih zgrada u Knjaževačkoj ulici.

Dodaje da stanari strahuju da će cela ulica ostati bez struje ili da će se dogoditi nešto gore. Ističe da se pored ovog problema stanari okolnih zgrada suočavaju sa osušenim drvećem čije  grane predstavljaju stalnu pretnju za prolaznike i decu koja se stalno igraju u međublokovskom prostoru.

Foto: Zahtev je poslat pre skoro mesec dana

“Pri svakom vetru suve grane se lome i padaju na tlo, bojim se da će pri jačem intenzitetu vetra neka veća grana pasti i povrediti onog ko se u tom momentu bude našao tu, slučajnog prolaznika ili neko dete”, zabrinuta je sagovornica.

Ispričala nam je da su se stanari više puta obraćali nadležnima i dobijali obećanja, koja nisu sprovedena u delo. “Lično sam otišla u Medianu i izložila problem. Odgovorili su mi da će poslati službu, ali nemaju dvadeset vozila i toliki broj radnika na raspolaganju da mogu odmah da reše svaki problem. Radnici su došli posle mesec dana i pritom isekli jedno drvo i to pogrešno”, ističe Bajićeva.

Dodaje da se nakon toga ponovo obratila JKP “Mediani” sa zahtevom da ukloni drveće i da su joj dan kasnije odgovorili da je zahtev primljen. Zahtev je poslat 9. juna, međutim do dana današnjeg grane nisu posečene.

Kontaktirali smo JKP “Medianu” i oni su nam potvrdili da si primili zahtev i obećali da će problem stanara rešiti do kraja nedelje. Obrazloženje koje je uz izvinjenje građanima dobila novinarka City Smart radija je da se “zahtev izgleda izgubio” i da će se potruditi da problem reše u najkraćem roku.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 54 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 51 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 47 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 43 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend