Društvo

Doktor Miodrag Lazić dobio ulicu kod UKC-a

Odlukom Skupštine Grada deo sadašnje ulice Vojislava Ilića, poneće ime čuvenog hirurga doktora Miodraga Lazića, koji je preminuo od posledica koronavirusa. Lazić je dobio ulicu u kojoj se nalazi zgrada Univerzitetskog kliničkog centra gde je radio.

Naziv dela postojeće ulice Vojislava Ilića koja kreće od broja kp 4244 i kp 3660/2 i ide duž kp 3371 i kp 4373/1 sve u KO Niš “Ćele kula” u naseljenom mestu Niš – deo Medijana, u Gradskoj opštini Medijana, menja se u ulica Miodraga Lazića, piše u skupštinskoj odluci.

Miodrag Lazić rođen je 31. maja 1955. godine u Beogradu. Bio je ratni hirurg dobrovoljac i vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je dobio orden “Svetog Save”, medalju “Milan Tepić” za hrabrost, orden “Krst Milosrđa” i Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.  Takođe bio je na položaju  rukovodioca Urgentnog centra Kliničkog centra Niš.

Preminuo je  14. aprila 202o. godine od posledica koronavirusa.  Pred smrt je napisao oproštajno pismo u kome je između ostalog naveo “Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim”. U pismu je naveo i svoju poslednju želju, da ne ode tiho, već da ga isprate uz zvuke pesme “Marš na Drinu”.

Poslednu želju doktora Lazića, Nišlije su ispunile. Tačno u 20h, kao po difoltu, začuo se najpre gromoglasni aplauz, a zatim i zvuci dobro poznate pesme “Marš na Drinu.”

Njegova ćerka, Nina Lazić dobila je posthumno odlikovanje od Vladike niškog Arsenija orden Svetog Romana prvog stepena, što je ujedno i najveći stepen odlikovanja Eparhije niške. U znak sećanja na čuvenog doktora, 14. aprila, na godišnjicu njegove smrti biće otkrivena spomen ploča u Kliničkom centru Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Patrick Swayze
Za 2 minuta

She`s Like the Wind

Patrick Swayze
Randy Crawford
Za 6 minuta

Come Into My Life

Randy Crawford
Rosenfeld
Za 10 minuta

Dangerous Woman

Rosenfeld
Jace Everett
Za 13 minuta

Bad Things

Jace Everett
Julia Michaels
Za 16 minuta

All Your Exes

Julia Michaels

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend