Društvo

Dom Cvetkovića dobija novo ruho, porodica ponovo ima razlog za osmeh

Priča bake Dušanke Cvetković i njenih šestoro unučadi koji žive u nemaštini, dirnula je srca humanih ljudi. Nakon što je njihova priča dospela u etar, javili su se humanitarci iz cele Srbije, pa čak i iz Amerike sa željom da porodici iz Brzog Broda omoguće dostojanstven život. Početkom narednog meseca počinje renoviranje kuće, za šta će se postarala Fondacija "Pokreni život", a javili su se i ljudi koji žele da otplate dugove porodice.

„U planu je da se kuća kompletno adaptira. To uključuje zamenu električnih instalalacija, vodovodne mreže, kanalizacione mreže, zamenu stolarije, zamenu sanitarije i pločica gde je to potrebno kao i zamenu podova“, kažu iz Fondacije „Pokreni život“.

Objašnjavaju da su za priču ove porodcice saznali iz medija i odmah došli da ponude pomoć. Poznati po svojim dobrim delima, kažu da će ovo biti peta, na neki način jubilarna kuća, koju će renovirati, a posebno ih raduje što će njeni stanari imati razloga za osmeh.

Iz Fondacije „Pokreni život“ pozivaju društveno odgovorne kompanije da doniraju materijal i time pomognu uređenju porodičnog doma Cvetkovića. Navode da su obezbedili stolariju i građevinski materijal, ali nedostaje još dosta toga, te mole sve ljude velikog srca, koje je priča bake Dušanke ganula, da se jave i pomognu u skladu sa svojim mogućnosti.

Dodaju da će radovi početi već prvog februara, a kako kažu u planu je da se sve dovede u red već do kraja narednog meseca i navode da će se za sve neophodne radove postarati majstori, ali da je pomoć onih koji žele da se uključe i pomognu pri fizičkim radovima dobrodošla.

U porodičnom domu Cvetkovića su nam ispričali  da će masjtori doći sutra da izvrše procenu, nakon čega sledi krečenje. Kazali su  nam takođe i da su momci iz kraja, koji nesebično pomažu baki, organizovali svojevrsnu radnu akciju kako bi očistili prostor i pripremili ga za renoviranje.

Oni koji žele da pomognu sedmočlanoj porodici mogu da uplate novac na  dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka, 160-6000000838286-13, Banka Intesa kao i na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73.

Uplate su dostupne i preko pejpal platforme ili slanjem poruke na broj 3800, čija je cena 200 dinara.

Podsetimo Dušanka Cvetković i njeno šestoro unučari žive sami u nedovršenoj kući u naselju Brzi Brod. Izdražavaju se od bakine penzije koja iznosi 15.000 dinara i tuđe nege od 20.000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Allen Stone
Za 2 minuta

Freedom

Allen Stone
Gorillaz
Za 6 minuta

Stylo (Ft. Mos Def & Bobby Womack)

Gorillaz
Ides of March
Za 10 minuta

Vehicle

Ides of March
Estelle feat. Kanye West
Za 13 minuta

American Boy

Estelle feat. Kanye West
M People
Za 18 minuta

Search For The Hero

M People

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend