Društvo

Niški dostavljači se odriču zarade u korist bolesne dece

Foto: M.Đ.
Nišlija Borko Paunović koji radi kao dostavljač došao je na ideju da se odrekne dnevne zarade u korist onih kojima je novac najpotrebniji - obolele dece koja čekaju na lečenje. Svoju zamisao podelio je i sa drugim kolegama, koji su se rado odazvali akciji. Akcija dostavljača traje do 29. oktobra, a sav prikupljen novac od dostave biće prosleđen Banci dobročinstva.

Borko radi kao dostavljač, ali pored toga je ljubitelj biciklizma. Kako nam je kazao ima sopstveni You tube kanal na kome snima vlogove vezane za biciklizam.

On nam je u razgovoru otkrio kako se rodila ideja da pokrene akciju.  “Ideja se rodila na inicijativu jednog sugrađanina koji mi je videvši moj vlog predložio da snimim klip na temu humanosti. Odmah sam usvojio predlog i odlučio sam da svoju dnevnu zaradu i  bakšiš uplatim u humanitarne svrhe”, priča Borko.

Mladić je zatim svoju zamisao podelio i sa drugim dostavljačima iz Niša, što su oni, kako kaže rado prihvatili. Akciju su pokrenuli prošle nedelje i do sada sakupili 13.500 dinara.

Borko kaže da je u toku jučerašnjeg dana postavio klip koji svedoči o prvoj nedelji akcije.  “Ja sam juče na svom You tube kanalu postavio  snimak  prve nedelje akcije onako kako je ona tekla tj. kako sam sakupljao novac od dostave. Akcija traje još nedelju dana, pa se nadam da ću sakupiti što više novca”, kaže humani mladić.

Borko poziva sve sugrađane da budu humani i podrže akciju kako bi svi zajedno pomogli mališanima da ozdrave.

Sagovornik ističe da neče stati sa ovom akcijom i da bi voleo da se ona iz izvan Niša. “Toliko se dobro osećam što radim dobru i humanu stvar da neću ovde stati”, poručuje Borko.

Akcija dostavljača završava se u petak 29. oktobra kada će sav prikupljeni novac dostavljači proslediti Banci dobročinstva.

Naredne subote Borko će na svom kanalu postaviti snimak predaje novca, kao svedočanstvo da zajedničkim snagama možemo da učinimo mnogo za svoju zajednicu.

Jelena Jocić

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Za nisku decu, a uplaceno je samo za jedno dete. Nije fer ako su skupljali za nisku decu da se uplati samo jednom detetu, i to mu nije hitno. Budite fer, raspodelite svoj deci, ili napisite u naslovu da se skupljalo za jedno dete. I to je u redu, samo ispravite naslov.

Trenutno na radiju

Crazy And the Brains
Za 2 minuta

Punk Rocker

Crazy And the Brains
Alexander Oscar
Za 6 minuta

One More Dance

Alexander Oscar
Rosenfeld
Za 9 minuta

Dangerous Woman

Rosenfeld
Doves
Za 12 minuta

Prisoners

Doves
Of Monsters And Men
Za 16 minuta

Visitor

Of Monsters And Men

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend