Društvo

Dres Marije Čolić na licitaciji Lokalne fondacije Niš

Foto: Lokalna fondacija
Dres proslavljene rukometašice Marije Čolić našao se na licitaciji niške Lokalne fondacije, a početna cena je 4.000 dinara. Zainteresovani će moći da licitiraju do 11. juna.

Marija Čolić bila je poznata srpska rukometašica i čuvarka mreže, a 2019 je prešla da igra za Nicu gde je i sada. Njen dres se nalazi na licitaciji i biće dostupan do 11. juna u 12 časova. Dres je iz nacionalnog tima Srbije, sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, održanog 2018. godine.

Iz Lokalne fondacije ističu da se ponude daju isključivo na fb stranici LFN.

“Početna cena je 4.000 dinara. Sredstva prikupljena na ovoj licitaciji, na drugim aktivnostima LFN, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćena lokalnoj zajednici tako što će na konkursima biti podržane najbolje ideje formalnih i neformalnih grupa građana u Nišu”, saopštili su iz Lokalne fondacije.

Marija Čolić rođena je u Blacu, a svoju rukometnu afirmaciju stekla je u Crvenoj zvezdi. Od 2014. godine nastupa u Francuskoj gde je prvo nosila dres Nima, a od 2016. godine je golman Nice, sa kojom je nedavno produžila ugovor do 2024. godine. Nastupala je uspešno za reprezentaciju Srbije, sa kojom je igrala na tri velika međunarodna takmičenja, počevši od Evropskog prvenstva u Švedskoj 2016. godine. Bila je deo tima na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2017. godine i Evropskom prvenstvu u Francuskoj godinu dana kasnije. Iz reprezentacije je odlučila da se povuče 2019.

“Dres Marije Čolić iz selekcije Srbije sada je predmet licitacije LFN i može postati značajan suvenir za ljubitelje rukometa i sporta. Kupovinom ovog dresa pobednik licitacije ima priliku da dobije vredan komad opreme sa državnim grbom, a da u isto vreme i pomogne razvoju lokalne zajednice u Nišu”, poručuju iz organizacije.

Podsećaju da je nedavno realizovan prvi konkurs LFN na koji je pristigao čak 61 predlog projekata. Selekcioni odbor je izabrao sedam predloga koji će biti podržani

Predstavnicima projekata uručeni su čekovi i oni su već započeli sa realizacijom predviđenih aktivnosti. Uskoro će javnosti biti predstavljeni prvi rezultati rada podržanih grupa, a LFN već priprema raspisivanje novog konkursa na kojem će aktivnim građanima u Nišu biti dostupno još 6.000 evra.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Vaya Con Dios
Za 0 minuta

Forever Blue

Vaya Con Dios
Whitney Houston
Za 3 minuta

Didn't We Almost Have it All

Whitney Houston
Alessia Cara
Za 8 minuta

Here

Alessia Cara
Kovacs
Za 11 minut

Diggin

Kovacs
Meg Myers
Za 15 minuta

Running Up That Hill

Meg Myers

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend