Društvo

Drugari Marine Đorđević organizuju humanitrani bazar za njeno lečenje

Foto: Budi human
Sa željom da pomognu drugarici Marini Đorđević, koja boluje od leukemije, da obezbedi novac za terapiju, mladi su se organizovali i pripremili humanitrani bazar. Bazar će se održati u subotu 16. aprila od 9 do 19h u parku Svetog Save.

Marini drugari iz medicinske škole sa kojima je delila radosti odrastanja i sazrevanja, sada već studenti kažu da su bazar organizovali sa željom da joj pomognu da dobije novac za terapiju.

“Marini je za lečenje potrebno oko 160 hiljada evra, te smo došli da pomognemo i obezbedimo barem jedan deo novca putem humanitranog bazara. Na bazaru će se naći razni predmeti, a sugrađani će kupovinom neke sitnice za sebe ili dragu osobu doprinesu lecenju naše drugarice”, kazala je Jefimica Aksentijević, jedna od humanih studenata koji organizuju akciju.

Sagovornica ističe da su datum bazara vezali za hrišćanski praznik Vrbica koji se u narodu proslavlja kao dečji praznik, te im je kako kaže želja bila da svi oni koji posete Hram Svetog cara Konstanina i carice Jelene u svetosavskom parku, tog dana zastanu i daju dobrovoljni prilog i time pomognu da i njihova drugarica ozdravi.

Marina Đorđević iz Niša boluje od akutne limfoblastne leukemije. Devojka  je primorana da pomoć potraži van granica naše zemlje radi presađivanja koštane srži što oziskuje puno novca.

Oni koji nisu u mogućnosti da posete bazar, a žele da pomognu Marini mogu poslati SMS sadržine 1220 na 3030, uplatom na dinarski račun: 160-6000001292667-11, devizni račun: 160600000129293289.

Podsetimo, nedavno su učenici 6. razreda OŠ “Mika Antić” pomogli Marini, naime oni su umesto poklona za 8. mart svojoj razrednoj novca uplatiti za  lečenje.ove devojke.  

Novac za njeno lečenje prikupljan je i na koncertu  Bajage i instruktora povodom praznika žena u Nišu, a Savez studenata Filozofskog fakulteta i Psihološko savetovalište za studente SKC-a organizovali su humanitarno predavanje na temu mentalnog zdravlja na kome je prikupljan novac za devojku.

Oznake

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 48 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 45 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 41 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 37 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend