Društvo

Drugari organizuju humanitarni turnir u košarci za Nataliju Dikić

Foto: Pixabay
U želji da pomognu osamnaestogodišnjoj Nataliji Dikić da pobedi retku bolest i podstaknu ljude na dobra dela, njeni drugari su došli na ideju da organizuju humanitarni turnir u košarci. Turnir će se održati u subotu 11. novembra u 12č. na novom terenu u Naserovoj ulici.
Turnir organizuju Vuksan Anđelković i Luka Stojanović Foto: privatna arhiva

Natalijina borba podstakla je njene drugare na akciju, te su odlučili da nešto preduzmu i pomognu joj da sakupi neophodna sredstva za lečenje.

„Organizujemo humanitrani turnir u košarci za našu prijteljicu koja se bori s malformacijom i potrebno joj je 1.500 evra mesečno za lečenje. Novac je potrebani za operaciju u Turskoj“, objašanjava Vuksan Anđelković, jedan od organozatora. Sagovornik dodaje da su dobrodošli svi oni koji žele da podrže akciju omladinaca i pomognu Nataliji da pobedi bolest.

Kotizacija za učešće na humanitranom turniru iznosi 800 dinara po ekipi,  a oni koji su u mogućnosti mogu dati i veći prilog. Prijave za turnir otvorene su od subote ujutru. Nišlije koje žele da pomognu osamnaestogodišnjakinji, a nisu u mogućnosti da u subotu igraju basket za njen život, mogu da uplate novac na žiro račun 205-9001031943670-37.

Natalija boluje od retke bolesti Arteriovenozne malformacija (AVM) od koje oboli 1 odsto populacije.  Mallformacija mozga, je zamšenost arterija i vena u mozgu koje mogu dovesti izliva moždani udar.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Twelve Floor
Za 2 minuta

Take it Back

Twelve Floor
Terence Trent D'arby
Za 7 minuta

Holding on to You

Terence Trent D'arby
Golden Gate Quartet
Za 12 minuta

Mamie Blue

Golden Gate Quartet
Oscar Benton
Za 14 minuta

Bensonhurst Blues

Oscar Benton
Ekatarina Velika
Za 18 minuta

Prvi I Poslednji Dan

Ekatarina Velika

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend