Društvo

Društvo za zašitu i odgajanje ptica „Gaj“ proslavlja pola veka postojanja međunarodnom izložbom

Foto: Pixabay
Egzotične ptice raznobojnog perja, kanarince raskošnog glasa i mnoge druge vrste, Nišlije će imati prilike da vide na izložbi koja se održava od petka do nedelje u sportskoj dvorani OŠ "Mika Antić“. Cena ulaznice za odrasle iznosi 200 dinara, dok mališani ne plaćaju ulaz. Svečano otvaranje je u petak u podne.

Posetioci izložbe će u danima vikenda imati priliku da vide ptice raskošnog perja i još raskornijih glasova, a organizatori ističu da će biti 1.500 najrazličitijih vrsta. Na izložbi učestuje oko 200 izlagača iz Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

„Ovo je prva izložba od raspada Jugoslavije na ovim prostorima koju organizujemo pod šatrom srpske orintološke federacije. Izložba je međunarodnog karaktera, u njoj učestvuje veliki broj domaćih i stranih odgajivača, a posetioci će imati prilike da vide razne vrste ptica od kanarinaca, papagaja do egzotičnih prica koje ne žive na ovim prostorima. Vredi videti“, kaže Miloš Stanković predsednik Društva za zašitu i odgajanje ptica „Gaj“.

Stanković dodaje da je izložba takmičarskog kakartera, a o pobednicima će odlučivati stručni žiri sačinjen od delegiranih sudija iz zemlje i inostranstva. Po završetku takmičarskog dela koji je na programu danas, izložba će biti otvorena za posetioce i to u petak od 12 do 20č. u subotu od 8 do 20č. a  u nedelju od 7 do 11č. Cena ulaznice je 200 dinara za odrasle, dok je ulaz za decu besplatan.

Podsetimo, Društvo za zašitu i odgajanje ptica „Gaj“ je među najstarijim društavima u Srbiji i tradiciju gajenja ptica neguje pola veka.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jc Stewart
Za 0 minuta

Don't Say You Love Me

Jc Stewart
Flyte
Za 3 minuta

I've Got a Girl

Flyte
Alesha Dixon
Za 6 minuta

Boy Does Nothing

Alesha Dixon
Prince
Za 10 minuta

Peach

Prince
Parov Stelar
Za 14 minuta

Charleston Butterfly feat. Gabriella Hanninen

Parov Stelar

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend