Društvo

Dva vlasnička psa otrovana u Duvaništu, slučaj prijavljen nadležnima

Foto: Pixabay
U dvorištu dve porodične kuće u ulicama Juznomoravskih brigada i Prote Gagulica u naselju Duvanište, pre nedelju dana bačen je jak otrov od kog su nastradala dva vlasnička psa. Vlasnici su pronašlli ostatke otrovane hrane, a veterinar im je potvrdio da se radi o otrovu pod nazivom "Lanate". Slučaj je prijavljen policiji, a obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo.
Otrov pronađen u dvorištu Foto: privatna arhiva

Od posledica jakog otrova uginula su dva vlasnička psa, a otrov je ubačen u dvorište porodičnih kuća. Trovanje se dogodilo pre samo nedelju dana, a jedna od vlasnica čiji je pas nastradao, Gorana Stanković za City Smart kaže da su na licu mesta pronašli ostatke otrovane hrane.

„Moj pas je otrovan. Bio je to vlasnički, ali pre svega kućni pas, koji je s vremena na vreme izlazio. Pas nije bio napolju ni dva minuta, a vratio se sa penom na ustima. Iz pređašnjeg iskustva znali smo da je u pitanju trovanje. Odmah smo ga odveli veterinaru koji je sve pokušao, ali nije mu bilo spasa“, priča Gorana.

Dodaje da je komšinica čiji je pas takođe otrovan pronašla meso čudno boje, koje su odneli vetreniraru i dobili potvrdu da je reč o jakom otrovu „Lanate“, koji se koristi kao insekticid.

Gorani je otrovan pas Foto: privatna arhiva

„Komšinica je pronašla parče mesa, čudne plavo-zelene boje koje je veterinar prepoznao kao otrov ꜥLanateꜥ koji je kod nas zabranjen pre dve godine. Kada smo kanije istraživali i sami, ostali smo zapanjeni koliko je ustvari toksičan jer sa samo dva grama tog otrova može da se otruje troje dece“, priča sagovornica.

Navodi da ih je ta činjenica još više uplašila jer u kući imaju petoro dece koja su mogla da dođu u kontakt sa otrovom igrajući se napolju.“Sama ta činjenica da je kod nas u kući petoro dece, kod komšinice dvoje, nas je uplašila. To je toliko nepromišljeno, toliko neodgovorno, da je to mislim za zatvor“, zaključuje ona.

U niškoj policiji potvrđuju da su dobili prijavu i da je o svemu obavešteno Osnovno javo tužilaštvo, kao i da rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti.

Ovo nije jedini slučaj trovanja vlasničkih pasa u Nišu. Pre godinu dana više vlasničkih pasa otrovano je u Durlanu.

Podsećamo, slučaj masovnog trvanja pasa i mačaka u Nišu dogodio se pre nekoliko godina kada je bačen jak otrov na više mesta u gradu. U periodu od novembra 2021. do februara 2022. nastradalo je najmanje sedam vlasničkih pasa i mačaka, kao i više napuštenih pasa sa niških ulica.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elektricni Orgazam
Za 2 minuta

Zasto Da Ne

Elektricni Orgazam
Billy Idol
Za 6 minuta

Eyes Without a Face (Unplugged)

Billy Idol
Everything But the Girl
Za 10 minuta

When All's Well

Everything But the Girl
Traffic Jam
Za 13 minuta

A Castle in the Sand

Traffic Jam
Nothing But Thieves
Za 17 minuta

Welcome to the Dcc

Nothing But Thieves

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend