Društvo

Električnu energiju dobija 35 porodica, mnoge odustale od dogovora sa EPS-om

Image by Colin Behrens from Pixabay
Porodice koje žive bez struje uskoro bi, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, trebalo da je dobiju. U Nišu je trenutno u procesu da dobije električnu energiju oko 35 porodica, a mnogi sa spiska od oko 900 korisnika su odustali jer ne žele da prevedu imovinu sa preminulih lica na koja su se vodila domaćinstva.

Kako je i ranije najavljivano, u niškim domovima će ponovo posle dužeg vremena goreti sijalica, jer će neka domaćinstva ponovo biti priključena na struju. Oko 35 porodica bi, prema najavama predstavnika Grada, trebalo ponovo da dobije struju jer za sada toliko porodica ispunjava uslove.

Mnoge porodice sa spiska odustale su od priključenja jer im je, kako je istakla gradonačelnica Sotirovski, lakše da se imovina vodi na pokojnike.

“Ono što zabrinjava to je da su mnogi u startu odustali sa tog spiska, jer im je nekako, kažu, lakše da im se imovina na žalost vodi na pokojnike nego na njih žive zbog izvrštitelja, raznih dugova za komunalije ne samo za struju i za sve tako”, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dodaje da je odluka da li žele da se priključe ostala na građanima.

“To je još jedan, moram da kažem, poražavajući podatak za nas, jer smo želeli da pomognemo, ali, naravno, na građanima je da izaberu i da vide da li će posle mnogo godina da se vrate na mrežu ili ne”,  poručuje Sotirovski.

Inače, na razgovor sa EPS-om na poziv Grada prijavilo se oko 900 korisnika, a prijave su još uvek otvorene. U Nišu je prema nekim procenama oko 4.500 domaćinstava. Inicijativa da se posle dugo godina reše problemi građana došla je nakon sastanka u Gadžinom Hanu sa predsednikom Srbije, a zatim i sastankom sa direktorom EPS-a o mogućim modelima reprograma dugovanja.

Marija Jevremčević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 21 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 18 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 14 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 10 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend